Нови мерки срещу графитите по стените на обществените сгради подготвя

...
Нови мерки срещу графитите по стените на обществените сгради подготвя
Коментари Харесай

Нови мерки срещу графитите - регистър на почреците

Нови ограничения против графитите по стените на публичните здания приготвя Столичната община. Планира се да бъде направен указател на другите почерци на фасадните художници. Базата данни ще съдържа снимков материал и проучване на спецификите при изписване на думите и знаците.

С установяването на съответния почерк се обяснява и размерът на вредите, нанесени на града от съответния човек. Целта е, когато бъде заловен даден провинил се, неговият жанр да бъде съпоставен с други надписи по стените в базата на регистъра. Санкцията ще бъде в размер от 100 до 5000 лв., както постанова Наредбата за ръководство на отпадъците и поддържането и опазването на чистотата на територията на Столичната община в случаи на писане или драскане на непредвидени за задачата места. Виновникът ще има и задължението да почисти всичко, което е издраскал по стените из целия град.

В правенето на софийския указател ще вземат участие Общинска полиция, Столичният инспекторат, основният проектант на София, общинската дирекция "Култура ". Ще се търси способният разбор на графолози, с цел да се групират стиловете на най-активните извършители.

На този стадий Столичният инспекторат почиства от време на време някои фасади в центъра на града. Според тях, в случай че се наеме частна компания, пазарната цена на тази активност би била от 30 до 50 лв. на кв.м. Миналата седмица екип на инспектората почисти драсканиците по храма "Св. Седмочисленици ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР