Нови мерки означава, че отново има ограничен достъп до приятели

...
Нови мерки означава, че отново има ограничен достъп до приятели
Коментари Харесай

8 спасителни психологически съвета за по-лесно приемане на мерките

Нови ограничения значи, че още веднъж има стеснен достъп до другари и семейство, за няколко седмици няма питейни заведения, заведения за хранене, фитнес зали или магазини.  Тъй като зимата е тъкмо зад ъгъла, а дните са по-кратки и тъмни, разбираемо е да намирате нещата изключително сложни и да се чувствате потиснати. Въпреки това, от значително значение е да останете уверени и положителни за бъдещето, даже в случай че в този миг всичко това наподобява като непреодолимо предизвикателство. Списание „ Грация “ събира мнението на няколко психолози и обобщава осем метода да останем положителни в този сложен миг на, написа БГНЕС.
Ето ги и тях.
 Таня Андреева: Трябва да се наложат по-сериозни ограничаващи ограничения Таня Андреева: Трябва да се наложат по-сериозни ограничаващи ограничения
„ Ситуацията беше подценена и неглижирана, по тази причина сега голямата тежест пада върху лечебните заведения, само че и върху хора, коит...
1. Организирайте деня, както бихте го създали за един естествен ден.  Д-р Пол Макларън, психиатър и медицински шеф в болница Приорат Хейс Гроув в Кент (Великобритания), акцентира смисъла на ежедневното структуриране за поддържане на духа в сложен миг. «Рутина, рутина, рутина - споделя той - Опитайте се да помислите кои са били основните детайли от живота ви преди актуалната обстановка: работа, обществено взаимоотношение (както публично, по този начин и неформално), игра, фамилиарност, грижа за другите и домакинска работа. Опитайте се да намерите нов баланс, който работи за вас ». Макларън добави, че тези, които живеят с други хора, биха могли да намерят за потребно да създадат седмичен проект дружно, с цел да „ разделят ежедневните задания по метода, който най-добре дава отговор на вас като човек “.
2. Увеличете силата на звука на музиката.  Елиса Макрис, бизнес психолог в уелнес платформата „ Thrive “, е огромен почитател на смисъла на слушането на музика и цитира изследвания, показващи въздействието на тази процедура върху подобряването на настроението и даже намаляването на признаците на меланхолия и равнища на стрес. „ Обърнете внимание на връзката ум-тяло, когато слушате обичаната си музика, изяснява тя. Ще забележите, че тя постоянно ви кара да се движите и да танцувате, което предизвиква отделянето на ендорфини и серотонин (хормон, който стабилизира настроението и покачва възприятието за благополучие) ". Освен това: «Музиката може да се употребява и за медитация. Като фокусирате вниманието си върху ритъма, вие незабавно ще отдалечите мозъка си от отрицателните мисли и страсти, като ще получите по-позитивен повсеместен поглед».
3. Прекъснете връзката с интернет.  Д-р Мартина Паля, психолог и създател на Международната психична клиника, предизвестява, че несъразмерното потребление на обществените медии и мрежата по-общо може да е пагубно: „ Сърфирането в интернет през целия ден може да ни помогне да останем заети и да се борим със скуката само че несъразмерната и негативна приложимост също може да ускори напрежението и безпокойството ни ». „ Постоянното гледане на вести за пандемията или вредите, които е предизвикала, може да накара вашата тревога да загуби надзор “, предизвестява психологът, който предлага по-късно да ограничите времето, което прекарвате всеки ден на цифрови устройства, и предизвиква потребителите да си вършат постоянни почивки от екрана.
4. Зелена светлина за придвижване.  Психологът Елиса Макрис акцентира смисъла на упражненията за повишение на възприятието за позитивност. Независимо дали става въпрос за онлайн клас, подготовка с обичания ви виртуален инстукнор или просто разходка, упражнението е известно, че покачва ендорфините и усъвършенства настроението. „ Упражненията ще ви оказват помощ да се почувствате по-енергични за деня, защото форсира сърдечния темп и подтиква циркулацията на О2 в тялото ви, което ви кара да се чувствате по-будни “.
 Доц. Кунчев: Ще живеем с тази пандемия най-малко още година, ограниченията би трябвало да са местни и таргетирани Доц. Кунчев: Ще живеем с тази пандемия най-малко още година, ограниченията би трябвало да са местни и таргетирани
“Мерки от рода на блокиране на градове и обитаеми места поради растежа на заболеваемостта от COVID-19 няма да има. Оттук нататък ме...
5. Благодарете.  „ Greater Good Science Center “ в университета в Бъркли разгласява изследване, което затвърди съществуващите проучвания за позитивното влияние на благодарността върху всекидневието. Това включва повишение на настроението и щастието, по-голямо задоволство, по-добър сън и по-голяма резистентност. Звучи ужасно, нали? Започнете да благодарите като просто запишете в края на деня три неща, поради които сте се чувствали щастливи. По този метод ще придобиете по-добро чувство за нещата, за които би трябвало да сте признателни през този сложен миг.
6. Намерете верния баланс сред персоналния живот и работата.  Преходът от офиса към отдалечена работа може да бъде сложен за някои: „ Изключително значимо е да осъзнаем значимостта на салдото сред професионалния и персоналния си живот, споделя Черил Литгое, шеф на „ Benenden Health “. Ако позволим тези линии да бъдат размити, рискуваме да не се изключваме душевен и физически ». „ Когато работите от у дома, е належащо да поддържате обикновено работно време и практики, където е възможно; подгответе се за работа както нормално, правете постоянни почивки, планирайте обедна отмора и се уверете, че всички действия, свързани с работата, са приключени в края на работния ден ". И още: „ Ако е допустимо, поставете работната си станция надалеч от пространството, където се отпускате и не забравяйте да изключите всяко устройство, обвързвано с работата в края на деня “.
7. Поддържайте връзка с околните си.  Всички психотерапевти са съгласни и признават смисъла, което нашите близки имат върху настроението и позитивността ни. „ Изключително значимо е да поддържате връзка, да създадете кръг от контакти, в случай че е допустимо и да се уверите, че извличате максимума от онлайн връзките. Маркирайте идващите си позвънявания с обичаните хора в календара, организирайте седмично срещи с другари и търсете събития, които харесвате във виртуалната общественост ».
8. Опитайте нещо ново.  Никой не чака да започнете да пишете разказ по време на ограниченията, само че в случай че имате нов план, върху който да концентрирайте вниманието си, това може да обърне нещата. Кирсти Лили, експерт по психологично здраве, споделя: „ Работата по план може да бъде превъзходен метод да добавите конструкция и осъществяване към евентуално обезсърчаващото време на закрито. Опитайте нови онлайн курсове или просто четете книгите, които имате на нощното шкафче, никой не знае какъв брой дълго. Независимо дали става въпрос за готвене, планиране или пускане на независим план, който постоянно сте отлагали, използвайте това време, с цел да вършиме тези неща, които нормално в никакъв случай нямате време да извършите ". Но внимавайте, би трябвало да е занимателно - не си оказвайте прекомерно огромен напън, с цел да не получите нереалистични резултати.
 Проф. Радка Аргирова: Не би трябвало да се уморяваме от ограниченията против пандемията Проф. Радка Аргирова: Не би трябвало да се уморяваме от ограниченията против пандемията
" Не би трябвало да се уморяваме от ограниченията против пандемията, макар че на хората много им омръзна ". Това сподели пред БНР вирусологът проф. Ра...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР