Нови мерки от 7 септември до 30 ноември обяви министерството

...
Нови мерки от 7 септември до 30 ноември обяви министерството
Коментари Харесай

Децата тръгват присъствено на училище, заведенията ще работят до 22 часа |

Нови ограничения от 7 септември до 30 ноември разгласи министерството на опазването на здравето. Училищата ще стартират с присъствено образование. 

Заведенията ще работят от 7 до 22 часа при разстояние от 1,5 метра сред масите и 6 индивида на една маса. Кръщенета и сватби ще могат да се организират с до 30 лица на закрито или 60 навън, плануват ограниченията.  

Кината и театрите остават отворени, само че ще могат да работят с 50% от местата си. Фитнесите ще работят с 30 на 100 от потенциала си, а спортът на закрито ще е без аудитория. 

Заповедта ще бъде оповестена през днешния ден, обяви служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Има опция за имунизация, от нас зависи да не стигнем до по-строги ограничения, добави той. 

Обезпокоителен е високият брой на смъртните случаи у нас, регистрирани с COVID-19. Последното място по имунизация ни отрежда първо място по смъртност, разгласи служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров. Преди да вземем решението за използване на нови ограничения, организирахме редица срещи с специалисти, поискахме и получихме към 40 мнения от браншови и работодателски организации. Всички оферти са прегледани, увери министърът. 

Още през днешния ден предложенията за компенсанции ще бъдат изпратени на министерствата на стопанската система и финансите. 

Има цялостна доминация на Делта разновидността и 1 % на Алфа разновидността, други разновидности у нас няма, съобщи проф. Ива Христова, началник на НЦЗПБ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР