Нови изследвания показват, че медът може да подобри нивата на

...
Нови изследвания показват, че медът може да подобри нивата на
Коментари Харесай

Какво могат да направят за организма ни 2 чаени лъжички МЕД на ден

Нови проучвания демонстрират, че медът може да усъвършенства равнищата на кръвната захар и холестерола. Проучването е оповестено в научното списание " Nutrition Reviews " и е извършено от учени от университета в Торонто.

Те се концентрират върху 18 разнообразни следени проучвания, които включват повече от 1110 респондента и не престават приблизително към два месеца. Изследователите желаят да схванат какво и какъв брой въздействие има медът върху сърдечно-съдовите метаболитни рискови фактори.

Резултатите демонстрират, че медът има позитивен резултат върху здравето на сърцето, т.е. има удобен резултат върху равнищата на кръвната захар и холестерола.

Участниците най-вече употребяват към две цялостни чаени лъжички мед дневно, само че е открито, че суровият мед е по-полезен - модифицираният не е толкоз ефикасен, когато става дума за изгоди за тялото. Между другото, суровият мед е лекарство, което е безусловно натурално, необработено, непастьоризирано, нефилтрирано.



„ Тези резултати са изненадващи, като се има поради, че медът е почти 80 % захар. Но той също по този начин е комплициран състав от захар, протеини, органични киселини и други постоянно срещани и редки биоактивни съединения, които са доста потребни за здравето “, заключават откривателите.

„ Медът е богат на антиоксиданти, които са потребни за здравето на сърцето. Съдържа флавоноиди, които имат способността да предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, само че също по този начин и феноли, които понижават риска от сърдечни болести и защищават клетките от оксидативен стрес “, споделя диетологът Катрин Хервазио.



Тя прибавя, че суровият мед не е претърпял никаква обработка, заради което резервира множеството си хранителни субстанции и антиоксиданти от обработения. „ Консумирането на мед в естественото му положение е най-хубавият вид “, споделя Катрин.

Експертите настояват, че една до две чаени лъжички недопечен мед дневно са задоволителни, с цел да си набавите нужните за здравето хранителни субстанции.
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР