Нови два гроба за масови погребения с телата на стотици

...
Нови два гроба за масови погребения с телата на стотици
Коментари Харесай

Още два масови гроба са открити край Изюм

Нови два гроба за всеобщи погребения с телата на " стотици хора “ са открити край североизточния украински град Изюм след изтеглянето на съветските сили от региона. Това разгласи президентът на Украйна Володимир Зеленски в изявление за американската телевизия CBS, в което прикани за усилване на западните наказания против Москва, предава Reuters .

Към сегашния миг съветските управляващи не са коментирали изказванието на Зеленски за откриването на още два всеобщи гроба, само че Москва постоянно отхвърля обвиняванията за осъществяване на жестокости във войната в Украйна.

" Днес получих повече информация... Откриха още два всеобщи гроба със стотици хора... Става въпрос за (малкия) град Изюм “, цитира организацията думите на Зеленски.

" Санкциите би трябвало да продължат. Те ще имат както политическо влияние, по този начин и финансово “, изрази убеденост украинският президент.

След изтеглянето на руснаците от следените от началото на войната територии в Североизточна Украйна, управляващите на Киев откриха огромно всеобщо гробище в гориста околност в край Изюм. В ход е следствие на събитията към гибелта на заровените там – общо 436 души, 17 от които – на бойци.

Миналата седмица завърши ексхумацията на телата. По-голямата част от тях наподобява са починали принудително. Според предварителни данни по тленните остатъци на 30 души са открити следи от изтезания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР