Нови 60 дръвчета засадиха в парк „Кан Крум” д-р Жанет

...
Нови 60 дръвчета засадиха в парк „Кан Крум” д-р Жанет
Коментари Харесай

Лекари засадиха 60 фиданки в тракийски парк

Нови 60 дръвчета засадиха в парк „ Кан Крум” доктор Жанет Думанова и доктор Константин Думанов от Медицински център „ Етика” и другари. Фиданките, закупени и залесени от тях, са локални типове – чинар, полски и планински явен, елементарен и червен дъб,червен и елементарен явор, кестен.

В зелената самодейност се включиха доброволци от всички възрасти. Сред тях бе и професор Стефан Костянев, който показа, че преди години по време на бригада е взел участие в построяването на най-младия пловдивски регион.

„ За семейство Думанови към този момент е традиция да означават персоналните си празници с присъединяване в нашата самодейност „ Засади дърво – създай живот “. Благодаря им за отношението им към зелената система на града ни и за дейната им гражданска позиция. Искам да подчертая, че единствено през последни две години те подариха и залесиха близо 250 дръвчета в парка”, съобщи кметът на „ Тракия” Костадин Димитров.

Инициативата „ Засади дърво- създай живот” в най-младия пловдивски регион продължава и тази есен, като продължава да се радва на засилен интерес от страна на жители, компании и организации.

„ Имате мотив – раждане на дете, рожден ден, дарителска акция и други, ние Ви предоставим опция да засадите дърво. В границите на региона има избрани общински терени, предопределени за озеленяване, на които ще се засаждат дръвчетата”, напомни кметът на „ Тракия” Костадин Димитров.

В реализирането на дейностите еколозите от региона оказват логистична поддръжка, обвързвана с обезпечаване на принадлежности и други.

При предпочитание да се включите в самодейността, позвънете на телефонен номер 032/682323 или пишете на електронната поща на регион „ Тракия “, прецизират от администрацията.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР