Нови 37 случаи на маймунска шарка са регистрирани във Великобритания,

...
Нови 37 случаи на маймунска шарка са регистрирани във Великобритания,
Коментари Харесай

Още 37 случая на маймунска шарка бяха регистрирани във Великобритания

Нови 37 случаи на маймунска шарка са регистрирани във Англия, с което общият им брой става 57. 
Шотландия записва първи случай на маймунска шарка, всички останали новозаразени са в Англия. Британските здравни управляващи обявиха, че въпреки и честите случаи да пораждат угриженост, рисковете за популацията са минимални. От Агенцията за здравна сигурност обявиха, че инфектираните би трябвало да се самоизолират за 21 дни. 
Вирусът се предава при непосредствен контакт. Голям % от инфектираните са хомосексуалисти. Маймунската шарка не е считана за предаваща се по полов път зараза, само че вирусът може да бъде предаден директно по време на секс. Вирусът може да се популяризира и при допиране на облекла, спално долни дрехи или кърпи, употребявани от инфектиран или при кашляне и кихане. Маймунската шарка до момента доста рядко е засичана на друго място с изключение на Африка, където е ендемична при животните. 
Професор Калъм Семпъл от университета в Ливърпул съобщи за Скай нюз, че наподобява вирусът е намерил подобаваща ниша, експлоатирайки характерности на човешкото държание. Положителен миг обаче съгласно професор Семпъл е, че тъй като вирусът има относително дълъг инкубационен интервал и признаците са кожни, има опция за следене на контакта и да се прекъсне веригата на предаването му.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР