Нови 10 случая на коронавирус са регистрирани у нас само

...
Нови 10 случая на коронавирус са регистрирани у нас само
Коментари Харесай

Нови 10 случая на коронавирус само за ден, ген. Мутафчийски иска още по-строги мерки срещу заразата

Нови 10 случая на ковид са регистрирани у нас единствено за ден. С тях болните към този момент наброяват 41 индивида с двама към този момент умряли. Това е близо 30 % нарастване на болните, сподели на ексклузивен брифинг ръководителят на Националния действен щаб генерал-майор професор доктор Мутафчийски. Направени са още 200 проби, чийто резултати се чакат на следващия ден.

Той предложи въвеждането на още по-строги ограничения във връзка със обстановката с ковид в България.

" За един ден увеличихме броя на болесттите си с 30%. Цяла Европа постанова невиждани ограничения. Въпросът е за физическото население на Европа и света в една особена и беззащитна част от него каквито са възрастните. Слава Богу, децата ни са пощадени. Наложените ограничения сякаш не дават приемлив резултат ", съобщи той.

Председателят на Националния действен щаб съобщи, че ще предложи на Министерския съвет да приложи допустимо най-тежките ограничения поради обстановката с ковид у нас.

" " Седя с цялата си отговорност пред вас и ще предложа на Министерски съвет да се приложат най-твърди ограничения. Не бива, естествено, да се протяга ръка към това, без което не можем. Това са аптеките, питателните магазини. Моля ви, не ме питайте за фризьорския салон, тъй като това ще значи, че нищо не сте разбрали ", съобщи още той.

Опитайте се да спасите вашите възрастни родители. Опитайте се да спасите вашите баби и дядовци, вашето магазинче ще оцелее ", сподели ген. Мутафчийски.

Той е безапелационен, че би трябвало да снижим кривата, да може здравната ни система да оцелее, да поеме всички нуждаещи се, да не би трябвало да вършим тежки избори кой ще живее и кой ще почине, тъй като нямаме апарати.

Генералът ще предложи да останат да работят единствено питателните магазини, банките и аптеките.

" Предстоят ни времена на тествания, които не са единствено стопански. Ще се изгубят човешки животи и то на тези, които са ни отгледали, които са ни дали живота. Тези, които се гордеят с нашите триумфи. Не бива да ги разочароваме с нашето безхабери ", сподели Мутафчийски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР