Новата власт ще подложи на нов анализ решението на предходната

...
Новата власт ще подложи на нов анализ решението на предходната
Коментари Харесай

Новата власт ще преценява дали все пак държавните бензиностанции са полезни

Новата власт ще подложи на нов разбор решението на миналата да закрие държавното компания, която трябваше да изглажда верига държавни бензиностанции. Това се разбра от думите на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов. " Част от министерството е Държавната петролна компания. Възложил съм в къси периоди да ми се даде разбор на нейната активност и до каква степен би могло тя да е от помощ в идващите сериозни времена ", сподели Стоянов. Държавната петролна компания беше закрита на последното съвещание на държавното управление " Петков ". Така кабинетът реализира еднo от предизборните си обещания, заложени в съдружното съглашение.

Държавното сдружение беше основано през 2020 година при третия кабинет на ГЕРБ за да се намесва в пазара на горива като продава горива с минимална надценка. Идеята беше това да дoвeдe дo пo-конкypeнтни цeни и по другите бензиностанции. Обещанията на тогавашното държавно управление бяха първите от общо 100 планувани държавни бензиностанции да отворят порти през март 2021 година Друга задача на сдружението беше да ръководи горивата от държавния запас. като двете петролни бази на запаса преминат под нейно ръководство. Плановете бяха те да бъдат лицензирани като данъчни хранилища и свободните им размери да могат да бъдат употребени от други търговци на горива.

Планираше се даже Държавната петролна компания да построи и нови хранилища, с цел да обезпечи достъп до данъчни хранилища на доставчиците на горива. Никоя от тези задания обаче по този начин и не беше изпълнена. Това е следващата проверка на решение на кабинета " Петков " откакто служебният кабинет не застана твърдо зад отхвърли на предшествениците си да договарят с съветската " Газпром ", анулира решение за договаряния с Организацията за икономическо съдействие и развиване (обяснено с потребността от механически поправки) и предприе всеобщи смени в министерствата, ведомствата и държавните компании.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР