Новата ваксина срещу коронавируса ще се продава по-евтино в по-бедните

...
Новата ваксина срещу коронавируса ще се продава по-евтино в по-бедните
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 - на различна цена в различните държави

 Новата ваксина против ковид ще се продава по-евтино в по-бедните страни. Това стана ясно от изказване на немската компания, която създава имунизацията дружно с американския колос " Пфайзер ".

Германците споделиха, че възнамеряват да продават имунизацията по-евтино, в сравнение с коства производството й.  По проект, цените ще са съобразени с особеностите на обособените райони по света.

" Посрещнахме новината за имунизацията с наслада. Дано всичко това свърши скоро. Досега съм се тествал три пъти и сега очаквам брачната половинка ми, която е била контактна със инфектирано лице. Вече ни пристигна до гуша ", съобщи Валантен Лафонтан, преподавател от Париж.

" Готов съм да се имунизирам, няма проблем. Доверявам се на хората, които са създали имунизацията и не мисля, че ще съставлява някаква заплаха ", безапелационен е студентът Ромaн Ерни.

По-късно през днешния ден Европейската комисия ще разисква подписването на контракт с двете компании. Очаква се,  Европа да поръча до 300 милион дози от препарата, който още не е минал всички проби и не е в произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР