Новата технология ще даде поле за изява на застрахователите, считат

...
Новата технология ще даде поле за изява на застрахователите, считат
Коментари Харесай

PwC Застрахователите недостатъчно добре познават блокчейн

Новата технология ще даде поле за изява на застрахователите, смятат специалистите

Международната консултантска компания PricewaterhouseCoopers (PwC) показва в отчет, отдаден на потреблението на технологията блокчейн, че измежду множеството застрахователи отсъства схващане за значимостта на иновационните преобразувания. Преди дни ИНСМАРКЕТ писа, че по-голямата част от бизнеса към този момент е поела по пътя на внедряването на технологията. От тези пък, които не са я приложили, всяка трета компания има план, който е в развой на разработка.

Как стоят нещата при застрахователите?

Според PwC, участниците на застрахователния пазар към момента не са подготвени са обменят данни в границите на презастраховането, което съществено препятства появяването на нови решения на основата на блокчейн.

Новаторските решения показват надеждност на децентрализираните протоколи, в частност, за застраховане цялостността на обмена на данни, началното равнище на автоматизация и даване на първокачествен ползвателски опит. Според специалистите от компанията, ползата към блокчейн е доста по-висок, когато разновидностите за потребление обгръщат транзакции, включващи продан с няколко участника, в резултат на което се основава по-сложна екосистема и с нея пораждат спомагателни опасности.

Покриването на такива опасности съставлява ново поле за застрахователната активност, смятат в PwC.
Още по тематиката 10 Септември 2018 | Какво демонстрират статистическите изследвания за Blockchain технологията?
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР