Новата седмица започва с рязко застудяване и дъждОт утре започва

...
Новата седмица започва с рязко застудяване и дъждОт утре започва
Коментари Харесай

Новата седмица започва с рязко застудяване и дъжд

Новата седмица стартира с внезапно захлаждане и дъжд
От на следващия ден стартира последователно захлаждане, което в началото ще обхване западната половина от страната. В следобедните часове се чака облачността да се сгъсти и да стартират слаби валежи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Като цяло температурите през почивните дни ще бъдат под 20 градуса, само че към момента ще бъде топло. В неделния ден температурите ще стартират да падат, а през нощта против понеделник внезапно ще застудее и сутринта в планините на Западна България ще превалява сняг, в равнините дъжд.

И в съботния, и в неделния ден ще вали дъжд, като в събота ще е по-малко като количество. В неделя от север ще нахлуе по-студен въздух, а преваляванията ще бъдат по-интензивни. Максималните температури в събота ще бъдат към 17-20 градуса, в неделя с няколко градуса по-ниски.

Нова седмица ще стартира с внезапно захлаждане и превалявания от дъжд. Максималните температури в понеделник в Западна България ще паднат до под 10 градуса, в останалата част от страната ще бъдат сред 13 и 15 градуса.

Във вторник ще се обясни, преваляванията ще спрат, а температурите едва ще се покачат и ще бъдат сред 13 и 18 градуса. В сряда още веднъж ще има повече облаци над Западна и Централна България, ще има и слаби валежи от дъжд, а температурите ще бъдат към 12-15 градуса.

В четвъртък още веднъж ще нахлуе леден въздух, само че няма да има основни превалявания, температурите ще паднат до под 10 градуса. На Димитровден – 26 октомври, ще има раздрана облачност, само че ще бъде студено с температури сред 8 и 13 градуса.

В събота сутринта в Западна България температурите ще са негативни към минус 1-минус 3 градуса. През деня градусите ще се качат до 13-15. Неделният ден ще бъде заоблачен, само че без превалявания, с дневни температури към 15 градуса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР