Новата седмица започва с понижение на температурите и дъждове, предупреди

...
Новата седмица започва с понижение на температурите и дъждове, предупреди
Коментари Харесай

Седмицата започва с дъжд и хладно време, в планините ще вали сняг

Новата седмица стартира с намаляване на температурите и дъждове, предизвести Национален институт по метеорология и хидрология п. Обявен е жълт код поради дъжд за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, София област, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград. Очаква се да паднат до 40 л/кв. м.

От сутринта ще стартират превалявания от запад, които до вечерта ще обхваната западната половина от страната. Югоизточния вятър в Източна България ще се усили, а вечерта от северозапад с сдържан вятър ще стартира да нахлува леден въздух.

Максималните температури ще са в необятни граници – от 13-14° в западните региони, до 23-24° тук-там в Източна България.



През нощта против вторник преваляванията ще продължат и в източната половина на страната.

С прекосяването на циклон през Балканския полуостров, атмосферното налягане в страната доста ще се намали.

Над планините ще е облачно, към обяд в масивите от Западна България ще стартират превалявания от дъжд, на височина над 2500 метра ще минават в сняг. В обособени региони ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра – към 6°, като по-топло ще се задържи над източните масиви.

Над Черноморието ще доминира облачно време, без превалявания. Около обяд ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Ще духа сдържан до мощен югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 17°-19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Седмицата ще продължи със студено време и междинни оптимални температури за страната сред 12 и 18 градуса, минималните ще варират сред 7 и 10.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР