Новата работна седмица и началото на месец август започват с

...
Новата работна седмица и началото на месец август започват с
Коментари Харесай

Опасно време: Червен код за жега в част от страната, термометрите скачат до над 41 градуса

Новата работна седмица и началото на месец август стартират с рискови горещини. Червен код за рисково високи температури е разгласен за 9 области в страната, сочи информация на уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Кодът е в действие за областите Плевен, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Благоевград. В тези региони се чака доста горещо време с оптимални температури, в множеството региони от областите над 41° C. Минималните температури ще са към и над 20° С.
В останалата част от страната кодът е оранжев и температурите ще се движат сред 38 и 41 градуса, а по крайбрежието на морето – 31 и 35 градуса.
Времето ще бъде слънчево, с купеста облачност във вторник в часовете към и след обяд. В понеделник вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде най-вече умерен; към края на деня ще се обръща от северозапад, а във вторник в източната половина от страната ще се ориентира от север-североизток, само че на всички места ще отслабне.
Жегата ще стартира леко да отпуска страната чак след средата на седмицата с прекосяването на леден атмосферен фронт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР