Новата проверка за приложението на правилата за Шенгенското пространство в

...
Новата проверка за приложението на правилата за Шенгенското пространство в
Коментари Харесай

ЕК: Новата проверка на България и Румъния за Шенген е по искане на София и Букурещ

Новата инспекция за приложението на разпоредбите за Шенгенското пространство в България и Румъния бе поискана от София и Букурещ през март, посочи през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, заяви Българска телеграфна агенция.

Двете страни обявиха през март, че са решени да продължат да ползват вярно условията за Шенген и да допринесат за положителната работа на пространството, уточни представителят. За да се увеличи взаимното доверие, двете страни поканиха на доброволна основа екип от Европейската комисия да ревизира приложението на последните промени на разпоредбите, добави той.

Говорителят означи, че Европейска комисия оцени позитивно през 2011 година готовността на двете страни да бъдат признати в Шенген.

Въпреки тази оценка, Съветът на Европейски Съюз към момента не е постигнал нужното единогласие, с цел да бъде разширено Шенгенското пространство. Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз заяви, че ще подложи въпроса на гласоподаване през декември, а идната седмица се чака Европейският парламент да утвърди нова резолюция с апел България и Румъния да станат част от европейското пространство без гранични инспекции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР