Новата ковид инфекция ще протича лекоОграничителните мерки отпаднаха и светът

...
Новата ковид инфекция ще протича лекоОграничителните мерки отпаднаха и светът
Коментари Харесай

Учени предупреждават: Задава се щамът Пирола

Новата коронавирус зараза ще протича леко
Ограничителните ограничения отпаднаха и светът стартира да не помни за коронавирус пандемията, само че Ковид-19 не не помни за нас. Експерти споделят, че следващият вариант, който скоро ще ни нападна, се назовава Пирола и е нов вид на Омикрон. Той е тръгнал от Израел и към този момент е засечен в Европа – към този момент във Англия и Франция. Очаква се провокираната от него зараза да протича релативно леко, без висок риск от затруднения, само че към този момент това са единствено догатки.

Уви, против редица инфекции, в това число коронавирус, не се образува дълготраен имунитет нито от болестта, нито от имунизациите. Повторно заразяване с различен вариант може да настъпи след малко време. Колкото повече време минава след боледуване, толкоз по-голям е шансът да се болестите. 

Друг значим фактор е, че коронавирус има занимателен резултат и след това удря слаби места в тялото. Особено наранени са сърдечно заболели, диабетици, астматици, хора с наднормено тегло, онкологични и хронични болести. Всичко това може да се утежни след коронавирус. Освен че удря слабите места и развива други болести, съвсем всеки се сблъсква с липса на сили, бодърствуване и косопад.

Защо някои хора въобще не се разболяват, а други хващат всички варианти? Лекари и учени към момента си блъскат главата над тази тайнственост. Зависи от генетиката и персоналните характерности на тялото. Не бива да забравяме и обстоятелството, че „ тези, които не са заболели ”, постоянно прекарват инфекцията на крайник, без даже да знаят. След такова леко протичане тялото също създава антитела, които след това обезпечават минимална отбрана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР