Новата книга на Валерий Коровин. Преди да разгърнем същността на

...
Новата книга на Валерий Коровин. Преди да разгърнем същността на
Коментари Харесай

Краят на Европа. Заедно с Русия по пътя на многоплярността

Новата книга на Валерий Коровин. Преди да разгърнем същността на книгата, би трябвало да се показа и самият създател. Коровин е съветски жунралист и политически активист, заместник-ръководител на Международното Евразийско придвижване, шеф на Центъра за геополитически експертизи, основен редактор на портала “Евразия ” и част от Изборския клуб. Това единствено дребна част от дейностите Коровин, който е единствено на 45 години и с няколко издадени книги зад тила си. Трезвите оценки за геополитическите офанзиви срещу Русия оправдаха и качеството на новият му труд, който към този момент се продава в съветските книжни магазини, а също по този начин и онлайн. 10 феврури в Москва се организира среща по случай преставянето на книгата, на която създателят даде забавни отзиви и откри значими моменти от книгата към своите посетители.

“Краят на Европа. Заедно с Русия по пътя на многополярността ” приказва най-много по отношение на геополитическите конфликти напоследък. Авторът утвърждава, че Русия се завръща, с цел да утвърди своето място в историята. Днешното положение в междунарожен проект е разказано като напрежено, което довежда до конфликта не на нации или страни, а на цели цивилизации. Сегашната напрегната конюнктура, която дотигна нова точка не изключва и потреблението на ядерни оръжия и до краят на света, както можем да чуем също по този начин от мненията на някои посетители в Поглед.Инфо, само че въпреки всичко има политици, които могат да запазят самообладание. Прекрасен образец за това е Владимир Путин, който е разказан от Коровин като реалист и прагматик, макар че в предишното Русия е била много наивна и повярва на обещанията на Западния свят. Подвеждането на първите от лъжите на вторите довеждат до сегашната обстановка на неустановеност в интернационален проект. Коровин е на мнение, че наложително сред Русия и Запада би трябвало да има буферна зона, която не би разрешила разрушителна конфликтност сред двата лагеря. Използвайки историческия способ, той дава за образец времената на биполярния свят, когато Източна Европа е играла тази роля и за това, колкото и пъти светът да е бил на границата на световно опустошение е било недостижимо точно поради паритета сред Москва и Вашингтон. Както виждаме в този момент времената са изпълнени с повече скептицизъм и от Карибската рецесия. Елитът на Русия трезво осъзнава ролята на Източна Европа и неслучайно към този момент една година е на мнение, че НАТО тряюва да се върне в своите граници от 1997. Обаче, както акцентира Коровин, би трябвало да се знае, че американската върхушка постоянно мисли геополитически.

Каква е задачата на Западия свят, парадигмата и въздействието му по света съгласно създателя? Още при започване на съвременна Бог бива незачитан и отхврълен в философията на такива персони като Декарт. Новата ера дава мощен подтик на софтуерното развиване, само че за сметка на разпадането на духовността. Точно в този дух и парадигма западната цивилизации се стреми да въпита руснаците – стилът на съвременна и постмодерна. Москва се е стремяла постоянно да се развива по своят цивилизационен модел, до момента в който “западните им сътрудници ” не желаят нищо друго с изключение на съветският свят да одобри техните полезности и мировозрение. Русия знае, че пътят на Запада е напълно различен и все пак тя го приема като нещо, което съществува, без да се пробва да наложи своят цивилизационен темперамент върху него. И все пак не би трябвало да се смята, че Русия не е съумяла да вземе нещо от западния модел – Коровин счита, че са интегрирани всички позитиви както от Запада, по този начин и от източната просвета. Атлантиците не са съгласни на подобен модел защото техният метод на мислене се свежда до това, че те са цивилизация, техните съперници – варвари, а всички останали в качеството си на неутрални играчи – диваци.

Украйна е казусът, който не може да не бъде упоменат в книгата, където се разказва интервалът от цветната гражданска война в 2014 годиноа, което е направило автоматизираното изключване на Киев от Евразийското пространство. Събитието е оформила ролята на Украйна дефинитивно като инструмент единственно и единствено срещу Русия, само че също по този начин и Москва е имала своя късмет в този миг да стабилизира обстановката там. Несполучливостта съгласно Коровин са демократичният кръг към президента Путин, които са били изрично срещу сходни дейности и хрумвания. В този ред на мисли Минските споразумения са били финален опит по изкусен път Украйна да си върне статуса на “извънблоков състезател ” в интернационалните връзки, само че крайният резултат са днешните събития, които са обяснени по следния метод – война сред НАТО и Русия, в която Украйна е единствено шахматна дъска и бойното поле на съперниците.

Накарая може да се спомене и ключевата дума в заглавието на книгата – Европа, която е единствено едно поле на американските опити и тя има амо два избора - да се освободи от захвата на Вашингтон или да одобри своята крах. Мисията на Русия е да се отърси от двувековният блян да настигне Запада и да следва неговия път, а да се върне към своето мировозрение – Руска Евразийска цивилизация и да постави началото на неизбежния многполюсен свят.

Като потвърден експерт и заслужил достойнството неговото име да бъде измежду Александър Дугин (Международното Евразийско движение), Александър Проханов и Сергей Глазев (Изборски клуб), Евгений Коровин издава поредна книга с трезва оценка за събитията, които произтичат през днешния ден, и аргументите, оставени зад завесата на медийното затъмнение. Читателят на “Краят на Европа. Заедно с Русия по пътя на многоплярността. ” ще успее да вникне в същността на световни проблеми и новите промени в интернационален проект, които много стремглаво биват от него скрити. С развиването на технологиите и дигитализацията индивидът става все по неинформиран, отвличайки вниманието си към наличието в Интернет, което дава развлечение с смес на оглупяване. Важните събития, които непосрдественно въздействат на масата и тяхното схващане освен, че не остават на назад във времето, а отсътстват в ползите им. Тази книга освен се предлага на всеки човек, интересуващ се от интернационалните връзки, политика, геополитика и така нататък, само че и е много потребно четиво за експерти в тези сфери. Запознавайки се с дадения труд, читателят ще придобие голяма визия за бъдещите проблеми, които чака Стария континент, новия път на Русия и основаването на нов свят, който ще се разграничава от всички други, в които нашето човечество е живяло.

* Станислав Младенов е аспирант/докторант/ по история на интернационалните връзки в Казанския (Приволжски) федерален университет. Там е специализирал политология (сравнителна политология, етнополитика и регионалистика) и интернационалните връзки (международен бизнес и архитектура на многополюсния свят). Заместник-председател на «Сдружението на русофилите в България», създател на публикации в научната сфера и публицистиката, а също по този начин с опит в публицистиката. Неговите научни ползи са в областта на геополитиката и вътрешно-политическите процеси на страните от Централна и Източна Европа, федерализмът в европейския район и архитектурата на многополюсния свят.

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР