Новата книга на Хайри Хамдан е със заглавие Лешникови градини.

...
Новата книга на Хайри Хамдан е със заглавие Лешникови градини.
Коментари Харесай

"Лешникови градини" на Хайри Хамдан - книга мост между България и арабския свят

Новата книга на Хайри Хамдан е със заглавие " Лешникови градини ". Първите 20 страници създателят е написал на български, по-късно написал един вид на книгата на арабски език, след това - на български.
" В никакъв случай не е превод, а вид. При българския вид приказваме за близо 50-60 хиляди думи, а при арабския вид са 38 хиляди думи. Като развиване на събитията също има разлика. Някои герои в арабския вид ги редуцирах ". 
Читателите ще усетят атмосферата в арабския свят при четенето на книгата, споделя създателят и споделя, че му лисва животът в родната страна - Палестина.

" Там приключих учебно заведение, имам другари, родственици. Климатът има преимущества. Когато се чувствам отпаднал от Европа, пипвам самолета отивам за 2-3 седмици, месец време. Животът е друг ", сподели в предаването " Нощен небосвод " Хайри Хамдан.

Той назовава България своя втора татковина:

" Аз пребивавам с българските проблеми всеки ден. Всички закони, които са годни за българските жители, са годни и за мен. Всички отговорности, които се желаят от българските жители са годни и за мен. Няма метод да не обичам тази страна, да не съм част от обществото, да дам едно зрънце, с цел да се развива ".

Хайри Хамдан е татко на три девойки. Роден е през 1962 година в Дер Шараф до град Хеброн в Палестина. Завършил е Техническия университет в България през 1988 година Има многочислени изявления във водещи арабски и български периодически издания. На български език негови творби са оповестени в " Литературен фронт ", " Пулс ", сборник " Море " и други. На арабски език са издадени негови романи и пиеси. Носител е на интернационалните награди в Египет и Палестина.
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР