Новата Insignia е икономическо чудо в средния клас, твърдят от

...
Новата Insignia е икономическо чудо в средния клас, твърдят от
Коментари Харесай

Opel Insignia - колата с най-ниски разходи в класа си

Новата Insignia е икономическо знамение в междинния клас, настояват от Opel и изясняват, че купувачите на флагмана получават по-изгоден като равнище на цялостните разноски за владеене (Total Cost of Ownership, TCO) автомобил по отношение на сравнимите съперници в едросерийния и премиум сегмент на междинния клас. Това прави Insignia Grand Sport и Sports Tourer извънредно атрактивни както за частни, по този начин и за корпоративните клиенти.

Съгласно настоящите изчисления и въз основата на настоящите цени цялостните разноски за владеене за предлаганата в Германия Insignia Grand Sport Business Edition с 1.6-литров турбодизел и мощ 136 к.с. имат извънредно ниската стойност от 0.35 евро на километър. Това е с повече от четири цента по-малко от постигнатото от най-близкия съперник. Подобна е обстановката с идентично задвижваната и оборудвана Insignia Sports Tourer: съответстващите цялостни разноски за владеене са под 0.38 евро на километър. Insignia Sports Tourer Business Edition с 2.0-литров турбодизел с мощ 170 к.с. също впечатлява с извънредно ниски стойности на този параметър – едвам 0.38 евро на километър изчислени на упоменатата нагоре база. Най-близката стойност на конкурентен модел е съвсем 0.42 евро за километър.

Не единствено дизеловите разновидности на Opel Insignia обаче бележат сходни стойности – ниските разноски за владеене се отнасят и за бензиновите модели: да вземем за пример за предлаганото в Германия равнище Business Edition с 1.5-литров Turbo ECOTEC мотор със 165 к.с. също е извънредно стопански дейно като във версия Grand Sport реализира стойност от 0.43 евро, а във версия Sports Tourer едвам 0.44 евро на километър.

Цялостните разноски за владеене се пресмятат въз основата на поддръжката, застраховката, разхода на гориво (официални данни, основани на Новия Европейски Цикъл на шофиране NEDC, според Регламент (EC) No 715/2007 и Регламент (EC) No 692/2008 в надлежно използваните версии) и налозите, както и с отчитане на предстоящата остатъчна стойност след три години и 90 000 километра (за дизелови автомобили) или пет години и 100 000 километра (бензинови автомобили). Те се основават на данните обезпечени от самостоятелната организация за оценка на разноските за владеене Audatex Cost-of-Ownership Solutions през есента на 2017 година, както и настоящата GDV застрахователна подредба на typklasse.de. Цените на горивата, употребявани при изчисляването са от данните на www.benzinpreis.de (моментно положение октомври 2017 година: бензин - 1.374 евро/литър, дизелово гориво – 1.188 евро/литър), оповестени в ams autokauf през есента на 2017 година. Данните за остатъчната стойност са основани на прогнозите на Bähr & Fess Forecasts.

По този метод Opel Insignia предлага атрактивен повсеместен пакет, който е прелъстителен за клиентите и специалистите. Въпреки че най-младото потомство на флагмана на Opel се движи по европейските пътища от едвам няколко месеца, то към този момент получи голям брой награди. Сред тях са „ Златен волан” 2017 в Полша (Auto Swiat) и Словения (Auto Bild) както и “Best Car 2017” (Fleet Cars & Vans, Fleet Auto Premium) в Полша и “Fleet News of the Year” (FLEET Magazine) в Чехия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР