Новата година по Българската национална телевизия започва с излъчването на

...
Новата година по Българската национална телевизия започва с излъчването на
Коментари Харесай

Новият сериал на БНТ Вина - разказ зад кадър

Новата година по Българската национална телевизия стартира с излъчването на новия сериал " Вина ".

От 5 януари, всеки четвъртък от 21 часа по БНТ1, феновете ще имат опция да се потопят в фамилната драма, в която в 12 серии се преплитат тематиките за виното и виновността - за тези скрити грехове от предишното, които таи всеки един човек.

Режисьор на поредицата е Виктор Божинов. Сред актьорите са добре познати и обичани лица - Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Герасим Георгиев - Геро и доста други.

В утрото на Бъдни вечер част от екипа на новия сериал гостува в " Денят стартира с Георги Любенов ".

" Във " Вина " няма да видите клишета от български сериали. Ще видите фамилна история, която споделя в действителност за индивида насреща и споделя за пристрастеностите, които се случват в елементарните човешки връзки, а те в действителност са най-интригуващите.

В хода на сериала героите узряват до една концепция, че би трябвало да се съберат дружно, с цел да реализиран нещо. Това на нас, българите, мъчно ни се получава напоследък, само че най-малко в сериала се случва.

Това беше едно от главните неща, които открихме аз и целият екип, запознавайки се със света на виното - че най-хубавото вино става, когато вложиш оптимално от себе си, когато вложиш душата си ", споделя режисьорът Виктор Божинов.

Той разказа отиващата си 2022 с думата " ферментация ".

" Имам възприятието, че цялата страна е в интервал на бурна ферментация, който би трябвало да отмине. Лошите неща би трябвало да излязат ", счита Божинов.



" Беше доста комплицирано за нас, тъй като това е безусловно нова материя и доста профилирана. И човек би трябвало малко по-навътре да влезе в нещата, с цел да усети виното като вино. Да си даде сметка, че никой не знае какво се крие на дъното на една бутилка - пот, кръв, труд - това е доста сериозен бизнес. Както се споделя в филмовия откъс, един ден всеки ще се срещне с греховете си и изхождайки от това, изработвахме виното и виновността във виното, защото всеки един от нас има виновност за нещо, направил е нещо, което е скрил и желае да признае ", показа един от сценаристите на сериала Ваня Николова.

Актьорът Михаил Билалов показа, че чака с неспокойствие сериала да тръгне по БНТ1, тъй като самият той не е гледал крайният резултат.

" По време на фотосите в никакъв случай не знаехме коя сцена след коя следва. Не сме го снимали интегрално. Беше безредно снимане. Диалозите бяха доста хубави, тъй като персонажът беше доста добре заловен. Имахме доста малко време. Аз в този момент за първи път ще го виждам и не знам дали ще ми хареса - уповавам се. Разчитам на Виктор Божинов и на Нина Алтъпармакова. Така че и за мен ще е огромна изненада да видя какво сме създали. Текстът беше доста хващащ. Партньорите ми са доста положителни, историята е доста добра, тъй че чакам доста вълнуващ сериал ", сподели той.

Целия диалог вижте във видеото.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР