Новата година настъпи под радостните възгласи на десетки хиляди хора

...
Новата година настъпи под радостните възгласи на десетки хиляди хора
Коментари Харесай

На фона на Синатра, с конфети и възгласи хиляди хора посрещнаха Нова година на „Таймс Скуеър“

Новата година настъпи под радостните възгласи на десетки хиляди хора със сияещи лица на нюйоркския площад " Таймс Скуеър ", които бяха обсипани с конфети, обятия и целувки, откакто следиха спускането на многоцветното кристално кълбо, отбелязващо настъпването на 2024 година, заяви Асошиейтед прес.

Обратното преброяване на цифровия екран на един от небостъргачите към централния площад приключи с мелодията от шотландската ария Аuld Lang Syne, последвана от " Ню Йорк " на Франк Синатра.

Мнозина дойдоха рано сутринта, с цел да заемат място в някое от заградените пространства, сложени от нюйоркската полиция, преди музикалните осъществявания на Меган дъ Сталиън и Ел Ел Кул Джей преди отброяването до среднощ. Малка войска от няколко хиляди служители на реда отговаряше за сигурността на проявата.

Първото новогодишно празненство в центъра на нюйоркския регион Манхатън се организира през 1904 година и съответствува с откриването на централата на вестник " Ню Йорк таймс ". В чест на изданието един от небостъргачите и самият площад са наречени със сегашните си имена. По време на първото тържество са употребявани фойерверки, само че през 1907 година фойерверките са неразрешени в града и вестникът стартира да чества новогодишната нощ, като пуска голяма топка от шпила на висока постройка. Спускането на кристалната топка остава централна част от церемонията и до през днешния ден. Сферата с диаметър 3,6 м и тегло 5,3 тона е направена от съвсем 2700 триъгълника.

" За пръв път посрещам Новата година на Таймс Скуеър ", споделя 44-годишната Надя Сьостром, представена от Ройтерс. Тя пристигнала  няколко дни по-рано от Стокхолм, с цел да посрещне празника, и от към 8 ч. сутринта стои сред големите светещи билбордове на площада.

За Маркъс Уошингтън, 49-годишен гражданин на Бруклин, пътуването е било по-кратко, само че също по този начин той за първи път участва на празника на " Таймс Скуеър ". " Усещането е доста положително ", сподели той. " Страхотно. Студено, само че ужасно. "

Петдесет и един годишният Антонио Рус резервирал полет от Гранада, Испания, с цел да сбъдне дългогодишна своя фантазия. Той се включил към множеството хора и влезнал в барикадираната зона рано сутринта. " Още като дете гледах по малкия екран това грандиозно шоу, тъй че трябваше да го видя и онлайн ", сподели той. Нарече го миг, който се случва " един път в живота ", само че акцентира, че не възнамерява да се връща. " Обичам Ню Йорк, само че 15 часа са прекалено много, с цел да очаквам за един момент. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР