Новата година може да се окаже студена и мрачна за

...
Новата година може да се окаже студена и мрачна за
Коментари Харесай

Хиляди имигранти, живеещи в приюти в Ню Йорк, могат да останат на улицата

Новата година може да се окаже студена и мрачна за хиляди фамилии на имигранти, които живеят в приюти в Ню Йорк. С настъпването на зимата локалните управляващи ги осведомят, че би трябвало да се изнесат, като не им се дава гаранция, че ще получат заслон на друго място, оповестява Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че това се постанова, тъй като бездомните имигранти и техните деца са лимитирани при престоя си в публичните приюти, който може да бъде най-вече до 60 дни според заповед, издадена през октомври от кмета на Ню Йорк Ерик Адамс. Тази стъпка съгласно кмета демократ е нужна, с цел да се облекчи системата за настаняване в приюти, претрупана от търсещи леговище имигранти, които минават през южната граница на Съединени американски щати.

Няколко американски градове, които са измежду най-засегнатите от притока на бездомни имигранти, постановиха лични ограничавания за престоя в публични приюти, базирайки се на разнообразни аргументи, в това число възходящите разноски, неналичието тук-там и нежеланието на градските управи да окажат напън върху хората да си намерят сами жилище или да изоставен града.

Миналия месец град Чикаго в щата Илинойс вкара ограничавания, позволявайки оптимален 60-дневен престой в приюти. В щата Масачузетс бе стеснен броят на фамилиите имигранти в приютите за настаняване до 7500 души. В град Денвър в щата Колорадо престоят на имигрантските фамилии бе стеснен до 37 дни, само че този месец бе краткотрайно прекратено използването на решението предвид на настъпващата зима.

В Ню Йорк се чака първите фамилии да доближат 60-дневния си предел единствено няколко дни след Коледа, само че кметството съобщи, че тези имигранти ще получат удължение на престоя си до началото на януари. За разлика от множеството огромни градове, в Ню Йорк от десетилетия съществува по този начин нареченото право на заслон, което задължава управата на града да обезпечи незабавно жилища на всички, които изискат подобен заслон.

Пълнолетните имигранти без деца обаче са обект даже на още по-строги ограничения. На тях им се дава опция за престой в подслон за не повече от 30 дни.

Десетки мъже и дами, доста от които с персоналния си багаж и други движимости, се редят всяка заран на опашка в мразовитото време на мястото, където би трябвало да подадат молба за възобновяване на престоя си в приюти. Предлага им се безвъзмезден еднопосочен билет до всяка точка на света, само че множеството от тях отхвърлят.

Някои съумяват да си обезпечат още един 30-дневен престой в приюта, само че доста други споделят, че си потеглят с празни ръце и би трябвало да се наредят още веднъж на опашка на идващия ден, с цел да опитат отново шанса си, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР