Новата експертиза по делото Дебора“ беше направена от лекари от

...
Новата експертиза по делото Дебора“ беше направена от лекари от
Коментари Харесай

Новата експертиза на Дебора – временна опасност за живота и средна телесна повреда

Новата експертиза по делото „ Дебора “ беше направена от лекари от Пловдив, откакто всички правосъдни медици в Стара Загора си направиха отказ и отхвърлиха да вземат участие, заяви БТВ.

Черепно-мозъчната контузия е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота.

Според специалистите документите по делото демонстрират, че заплахата Дебора да загуби живота си е била действителна, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни. За раните, нанесени на Дебора с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.

Това са новите два момента по делото, защото при тези данни може да се направи умозаключение, че на Дебора са нанесени междинни телесни повреди и това да промени, както обвиняването, по този начин и наказването, което заплашва обвинения.

Останалите пострадвания се дефинират като лека телесна щета.

 

С новата експертиза бяха ангажирани лекари от Пловдив откакто при първата експертиза множеството прорези с макетен нож и удари бяха оценени като лека телесна щета. В новата комисия бяха включени правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург

За насилието е арестуван Георги Георгиев, прочут на Михайлова. На 26 юни вечерта 18-годишното момиче е нападнато в дома си, съгласно показанията му, от маскиран мъж. Има 21 прободни рани, строшен нос и скула, остригана е лявата част на главата й и съгласно описа й е припаднала след първите удари и се е свестила по-късно. Когато месец след нападението майка й описа пред медии за него, разгласи, че на потърпевшата са й направени 400 шева.

Георгиев беше арестуван на 30 юли, откакто казусът с измъчваното момиче от Стара Загора стана обществен и провокира вълна от отвращение и яд в цялата страна.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР