Новата дата за плувния маратон, след отлагането му поради лошо

...
Новата дата за плувния маратон, след отлагането му поради лошо
Коментари Харесай

На 28 юли ще се проведе плувният маратон в Бургас

Новата дата за плувния маратон, след отлагането му заради неприятно време, е 28 юли. Тогава се чака подобаваща метеорология, която да разреши на състезателите да преодолеят безопасно дистанцията от 6400 м. в открити води.

В маратона могат да вземат участие всички поданици и посетители на Бургас, навършили 16-годишна възраст, записали се в избрания период и минали прелиминарен медицински обзор, който ще се извърши в деня на провеждането, от 07:30 ч. на Морска гара, оповестяват от Общината в града.

Желаещите да вземат участие би трябвало да подпишат декларация, че са в положение независимо да преплуват дистанцията. За тези, които са под 18-годишна възраст, наложително се изисква единодушието и автограф на един от родителите.

В маратона се чака да вземат присъединяване към 60 плувци, включително и четирима американски жители, които са записани посредством посолството на Съединени американски щати в България.

Предварително участниците ще бъдат извозени с корабче до остров Света Анастасия за старта, който ще бъде даден в 09:30 ч. Той ще отплава в 8:30 часа от 4-то корабно място на Магазия 1. Финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста, където ще се състои и награждаването.

С оглед сигурността на състезателите, по време на надпреварата ще бъде обезпечен реанимационен екип по вода, риболовен лодки, водолазен екип, избавителни средства на Морска администрация, Военноморските сили и Гранична полиция, които ще съпровождат участниците по целия маршрут.

Плувният маратон и тази година е с огромен награден фонд - в размер на 5000 лева

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР