Новата 2022 г. дойде с големи новини за пенсионерите. През

...
Новата 2022 г. дойде с големи новини за пенсионерите. През
Коментари Харесай

Големи новини за пенсионерите. Радост от 1 януари

Новата 2022 година пристигна с огромни вести за пенсионерите. През първите шест месеца на новата година те ще продължат да получават месечната добавка от 60 лева към своите пенсии. Това е антикризисна мярка против коронавирус пандемията. От нея ще се възползват всички възрастни хора, без значение от размера на пенсията им.

Шест месеца по 60 лева ще получават 2 058 100 български пенсионери, които държавното управление реши да поддържа финансово в изискванията на пандемия.

За изплащането на добавките за шестте месеца държавното управление ще отпусна спомагателни 750 000 000 лв. по бюджета на Държавното публично обезпечаване. Изплащането на добавката е за сметка на преизпълнението на данъчните доходи по държавния бюджет за 2021 година

От през днешния ден започва и новата стратегия за поощряване на имунизацията измежду възрастните хора. Еднократна добавка в размер на 75 лв. ще получи всеки пенсионер, който има завършен цикъл на имунизация от две, плюс трета /бустерна/ доза. Парите ще бъдат изплатени със идната му пенсия.

Парична добавка в същия размер ще има и за тези, които стартират своя имунизационен курс с първа доза през идващите месеци. За тези, които към този момент имат сложени две дози, тласък ще бъде изплатен след слагането на третата.

Правителствената стратегия за поощряване на имунизацията се чака да продължи до края на юни 2022 година За нея кабинетът отпусна 100 млн. лв. по бюджета на Държавното публично обезпечаване.

Пенсионерите не би трябвало да подават заявление за приемането на средствата, нито да изпращат зелен документ или други здравни документи до държавните институции.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР