Новакът във Втора лига Струмска слава продължава да пренаписва историята

...
Новакът във Втора лига Струмска слава продължава да пренаписва историята
Коментари Харесай

Струмска слава с геройство за Купата

Новакът във Втора лига Струмска популярност продължава да пренаписва историята си. След като това е първият сезон за отбора в професионалния футбол, той го гарнира и с присъединяване на осминафиналите за Купата на България.

Тимът от Радомир стигна до тази фаза след триумф над различен представител на Втора лига - Созопол. Струмска популярност надви с 2:1 с цялостен поврат, като стигна до него, откакто остана с човек по-малко на терена.

Домакините започнаха интензивно и имаха няколко шанса да открият резултата. Но капитанът Тодор Зюмбюлев и Александър Аспарухов изпуснаха преференциални обстановки. А гостите поведоха при първата си по-сериозна заплаха.

Това се случи в 32-та минута, когато отбраната на Струмска популярност позволи сериозна неточност при едно центриране и разреши на Кирил Грозданов от близко да се разпише за 1:0 в интерес на Созопол.

Още преди почивката отборът от Радомир можеше да изравни, само че в 45-та минута ударът на Зюмбюлев от дребен ъгъл беше избит от вратаря на гостите в гредата и след това топката излезе в корнер. След осъществяването на ъгловия удар домакините желаеха дузпа за игра с ръка, само че такава не получиха.

Активната игра на Струмска популярност продължи и след почивката, само че упоритостите на отбора бяха попарени в 69-та минута. Тогава Самет Ашимов получи втори жълт за прекъсване на рискова офанзива на Созопол и домакините доиграха дуела с десетима на терена.

И това, вместо да ги пречупи, ги надъха в допълнение. И те съумяха да стигнат до цялостния поврат в заключителните минути. В 83-та минута резултатът стана 1:1, като Стоян Георгиев се разписа с мощен шут от дъгата пред наказателното поле.

А нещо сходно се случи и в 89-та минута, когато обратът беше завършен. Кристиян Тасев изстреля мощен шут от към 30 метра и препарира вратаря на противника, с цел да направи 2:1. При този резултат завърши и дуелът, с цел да може Струмска популярност да се зарадва и да играе в Топ 16 на Купата на България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР