Новак Джокович затвори набъро устата на Джордън Томпсън, който днес

...
Новак Джокович затвори набъро устата на Джордън Томпсън, който днес
Коментари Харесай

Въпреки заканите: Джокович опустоши Томпсън и може да срещне Вавринка в трети кръг

Новак Джокович затвори набъро устата на Джордън Томпсън, който през днешния ден съобщи, че е кадърен да в профил 6-кратния първенец на Уимбълдън. 23-кратният първенец от Шлема обаче образно сподели, че класата му е надалеч по-висока от тази на австралиеца и се наложи в поредни сетове, въпреки че финалистът от Хертогенбош в действителност изигра добър мач и беше равносилен на любимеца в немалки интервали от време - 6:3 7:6(4) 7:5. По този метод Джокович се класира за третия кръг, където евентуално можем да забележим суперсблъсък сред него и Стан Вавринка, в случай че на следващия ден някогашният номер три преодолее съпротивата на 1/4-финалиста от Ролан Гарос - Томас Мартин Ечевери.

Вторият подложен имаше точка за пробив още в откриващото подаване на Томпсън, само че непоставеният тенисист устоя на първия сериозен тест в дуела пред себе си и изглеждаше подготвен за борба. Постепенно обаче блаканецът превключи на безусловно непогрешим режим и имаше отговор за всяко едно нападателно продължение от ракетата на неговия противник, което му разреши да направи пробив за задатък от 4:2 гейма и оттова насетне нямаше проблеми да запази преднината си до самия завършек на откриващия сет.

Световният номер 70 изравни още повече съотношението на силите във втората част и не се опасяваше да нападна мрежата, където се справяше повече от образцово. Джокович съумяваше да пласира доста дълбоки своите ретури и непрестанно поставяше съперника си под натиска, единствено че новобранецът демонстрираше забележително самообладание и отрази няколко точки за пробив, с цел да докара нещата до тайбрек. Там още веднъж обаче Ноле сподели, че е безспорен крал на 13-те решителни геймове и си обезпечи ранен мини брейк преднина, който му беше изцяло задоволителен да дръпне с 2:0 в обособените сетове.

Австралиецът продължи да си служи чудесно с началния удар и в третата част, а ретурите на 23-кратния първенец от Шлема постоянно не можеха да намерят очертанията на корта. Така Джокович биваше възпрепятстван от това да осъществя пробив в подаването на съперника и изглеждаше, че ще станем очевидци на нов тайбрек. В 12-ия гейм обаче международният №2 показва своята голяма класа на посрещане, пласирайки превъзходно серия от ретури, с помощта на които доближи до брейк в последния вероятен миг и се поздрави с крайната победа. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР