Новак Джокович продължава да изумява тенис света, след като спечели

...
Новак Джокович продължава да изумява тенис света, след като спечели
Коментари Харесай

Динозавърът Джокович, който е жаден за още рекорди

Новак Джокович продължава да изумява тенис света, откакто завоюва финалния Мастърс в Торино, въпреки и да беше отписван за него. Световният номер 1 е към този момент на цели 36 години, само че не счита да стопира с неповторимите си достижения.
Прочетете още
Макар и на сериозна възраст за спорт като тениса Ноле записа една от най-успешните си години. Той беше доста близо да завоюва четирите шампионата от Големия шлем в една календарна година, нещо което е правено единствено от Род Лейвър, само че отвън така наречен " Оупън епоха ".

Ноле завоюва купите в Аустрелиън оупън, Ролан Гарос и Ю Ес Оупън, само че Карлос Алкарас го спря на Уимбълдън и по този начин той остана без един от дребното върхове, които му липсват. Сърбинът обаче е окуражен да направи това достижение през идната година. 

Джокович ще има и различен доста значим миг през 2024-та година, а точно най-вероятно финален опит да завоюва злато от Олимпийски игри. Всъщност Ноле няма титли единствено от Олимпиада и отборното състезание за смесени тимове Хопман къп.

Със спечелването на Мастърса в Торино той се трансформира в най-успешния тенисист на финалния Мастърс, откакто към този момент има 7 трофеи от него и мина Роджър Федерер, който остана с 6. 

Освен това Ноле стана и най-възрастният тенисист, който печели купата от финалния шампионат. 

От тази сезмица Джокович е номер 1 в класацията за рекордните общо 400 седмици в рекордните 13 разнообразни години и е приключил като номер 1 в края на годината рекордните осем пъти.

Ноле има и общо 24 трофеи от Големия шлем повече от всеки един различен тенисист. 

Титлата през вчерашния ден беше под номер 98 за Ноле, който следващата година ще гони още половин дузина върхове - 100 трофеи в кариерата си и Голям шлем в една календарна година и олимпийска купа.

Реално Джокович по достижения към този момент се трансформира в най-усешния тенисист за всички времена, а върховете му ще останат много години в историята на тениса. 

Ноле обаче не счита да стопира дотук и счита през 2024-та година да години и последните върхове, които му останаха. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР