Новак Джокович приключи с тенис турнирите за 2017 г. В

...
Новак Джокович приключи с тенис турнирите за 2017 г. В
Коментари Харесай

Новак Джокович изигра последния си мач за 2017 г.

Новак Джокович завърши с тенис шампионатите за 2017 година В формалната си Facebook страница сърбинът разгласява видео, в което разгласи, че е решил да си почива до края на годината.

Причината е травма в десния лакът на Ноле. Лекарят на националния тим на Сърбия за Купа Дейвис заяви за нея, като предвижда, че тенисистът ще може да се завърне в игра през септември.

Джокович обаче разгласи, че избира да се отдаде на възобновяване и отмора до края на годината.

" Проблемът в лакътя ми е от повече от година. В последните месец-два той стана по-сериозен. За това взех решение да не играя до края на сезона. За жал се постанова. " Уимбълдън " беше най-важният ми шампионат, само че точно тогава ситуацията се утежни. Консултирах се с доста доктори и експерти изключително в последните два месеца. Всички бяха безапелационни, че почивката е наложителна. Няма какво да направя. Разчитам на времето, с цел да отминат болките. Като експерт, това решение беше мъчно, само че пък в живота всичко се случва с причина. Около два месеца няма да пипвам ракетата, а ще се посветя на възобновяване си и на фамилията ", споделя Джокович в клипа.

За последно той игра на четвъртфинал на " Уимбълдън " против Томаш Бердих, само че се отхвърли поради болки в лакътя. В момента сърбинът е четвърти в международната класация. Почивката му обаче ще му коства спад в подреждането.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР