Новак Джокович попадна в листата с тенисисти за турнира в

...
Новак Джокович попадна в листата с тенисисти за турнира в
Коментари Харесай

Новак Джокович попадна в листата на турнира Индиън Уелс, но едва ли ще бъде допуснат в САЩ

Новак Джокович попадна в листата с тенисисти за шампионата в Индиън Уелс, само че се чака той да не може да пътува за Съединени американски щати поради отхвърли му да бъде имунизиран против КОВИД-19.

Сърбинът, който е номер 1 в международния тенис сега, е петкратен първенец на шампионата от сериите “Мастърс 1000 ”, само че не е играл мач на твърдите кортове в пустинята на Южна Калифорния от 2019 година насам.
САЩ постановиха условие за наложително имунизиране на чужденците, които влизат в страната, което не би трябвало да бъде вдигнато до 9 март.

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи предишния месец, че ще отстрани декларациите за КОВИД-19 от 11 май, близо 3 години откакто страната наложи пандемични ограничения, с цел да ограниче разпространяването на вируса на територията си.

Директорът на шампионата в Индиън Уелс Томи Хаас сподели, че ще бъде " позор ", в случай че Джокович не бъде позволен до присъединяване на този и други шампионати в Съединени американски щати през годината. Хаас добави, че уредниците на Индиън Уелс ще създадат всичко, с цел да усилят възможностите на сърбина да играе.

Джокович - един от най-известните неимунизирани спортисти в света, пропусна Откритото състезание на Австралия през предходната година, откакто беше депортиран от страната. Той получи право да се завърне на Зеления континент тази година и завоюва първия шампионат от Големия шлем за сезона. 35-годишният тенисист бе споделил по-рано, че по-скоро ще пропусне огромните шампионати, в сравнение с да с имунизира.

Дори и Джокович да не играе на Индиън Уелс, на шампионата ще има доста качествени играчи. В листата попаднаха Рафаел Надал, международният номер 2 Карлос Алкарас и Тейлър Фриц, който ще пази купата си от предходната година.

В женския лист са международната номер 1 и носителка на купата от 2022 година Иго Швьонтек, шампионката от Откритото състезание на Австралия Арина Сабаленка, американките Джесика Пегула и Коко Гоф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР