Новак Джокович определено преживява един от най-лошите дни в живота

...
Новак Джокович определено преживява един от най-лошите дни в живота
Коментари Харесай

Освен депортация: Джокович плаща и половин милион долара за делото


Новак Джокович несъмнено претърпява един от най-лошите дни в живота си. Освен, че съдът в Австралия разпореди той да бъде депортиран и не почете жалбата му, сърбинът ще би трябвало да заплати разноските по делото. А сумата за тях е впечатляваща!

Ноле би трябвало да отдели 500 000 $, оповестяват медиите в Сърбия.

В решението на тримата съдии от Федералния съд влезе и уговорка за покриване на всички разноски, направени по случая.

Снимка: Reuters


Малко или доста са тези 500 000 $? Според авторитетното списание " Форбс ", положението на Джокович се прави оценка на 220 млн. $. През 2021 година сърбинът е спечелил 34,5 млн. $, а през цялата си кариера - 154,8 млн. $.

Сърбинът съобщи, че няма да апелира решението и ще се прибере в Европа. Джокович ще се качи на аероплан за Дубай в 13:30 ч. българско време. След това евентуално ще кацне в родината си.

Снимка: Reuters


Джокович опита да влезе в Австралия на 6 януари въз основата на особено здравно изключение, защото на 16 декември е дал позитивен резултат на PCR тест и може да не се имунизира до 16 май 2022 година

На летището обаче граничните управляващи не одобриха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие юристите му апелираха, а Джокович беше освободен след чуване в съда. Остана обаче опцията визата му да бъде още веднъж анулирана и той да бъде депортиран.

Снимка: Reuters


След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-сетне излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

Депортацията на тенисиста значи, че той няма да може да играе на Откритото състезание на Австралия. Надеждата на Джокович беше да завоюва 10-та купа в Мелбърн и по този метод трофеите му от Големия шлем да станат 21. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР