Новак Джокович никога досега не беше губил дори сет в

...
Новак Джокович никога досега не беше губил дори сет в
Коментари Харесай

Джокович: Това е най-слабиятми сезон от 15 години, но имаше положителни знаци на този турнир

Новак Джокович в никакъв случай до момента не беше губил даже сет в кариерата си, играейки против Каспър Рууд, единствено че актуалната година е изпълнена с недотам приятни прецеденти в професионалния тенис път на международния номер едно, който продължава да не е достигал край през 2024-та, откакто позволи проваляне от скандинавеца в 1/2-финалите на Мастърса в Монте Карло. Все отново Джокович несъмнено сподели подобрениe в играта си по отношение на фиаското в Индиън Уелс и не наподобява по никакъв начин надалеч от това да се завърна в битката за огромните титли, което беше регистрирано от сърбина в последвалата му конференция.

За това до какъв брой е отчаян от загубата:

- Разбира се, че съм отчаян да изгубя мач по сходен метод. Беше близка борба. Поздравления за Каспър, който игра доста добре при започване на първия и третия сет. Имах своите шансове, само че изиграх слаб финален гейм, в който направи доста непредизвикани неточности, а той продължи да играе стабилен тенис до последния си удар и заслужаваше да завоюва. Моята игра беше изпълнена с възходи и падения. Положителното беше, че съумях да се завърна след изгубения първи сет и открих силата в играта си, тъй че има известни позитиви за взимане от шампионата, само че разочарованието остава.

За позитивите и негативите от досегашния му сезона:

- Свикнал съм да имам доста висок стандарт във връзка с упованията ми за резултати. Ако създадем съпоставяне с последните 15 години, то можем да кажем, че не върша по никакъв начин добър сезон и е евентуално това е най-слабата ми година, имайки поради, че към момента не съм спечелил купа. Все отново доближих до полуфиналите тук и в Австралия, а и дано не забравяме, че съм изиграл единствено три шампионата от началото на годината. Нормално е да има сезони, в които не започваш толкоз добре и се надявам, че оттук нататък ще надграждам, тъй като на моменти демонстрирах добър тенис и се надявам да играя даже още по-добре на идващите създания.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР