Новак Джокович изрази позиция, че няма как да бъде приятел

...
Новак Джокович изрази позиция, че няма как да бъде приятел
Коментари Харесай

Джокович: Никога не сме били приятели с Федерер и Надал; невъзможно е при това съперничество

Новак Джокович изрази позиция, че няма по какъв начин да бъде другар с най-големите си противници на корта, а точно Роджър Федерер и Рафаел Надал. Голямата тройка на мъжкия тенис се събра в един тим за бенефиса на швейцареца по време на Laver Cup и прекара известно време дружно край корта и на разнообразни събития отвън него, само че сърбинът е безапелационен, че това няма по какъв начин да се случи при естествени условия към този миг и има ясно изразена отдалеченост сред него и другитe две митове:

" Никога не сме били другари, тъй като това е невероятно сред толкоз огромни противници, само че в никакъв случай не сме били и врагове. Винаги съм изпитвал почитание към Федерер, който е един от най-великите тенисисти за всички времена и имаше голямо въздействие върху развиването на нашия спорт, само че не е имало никаква непосредственост сред нас.

С Надал нещата са малко по разнообразни. Той е единствено една година по-възрастен от мен, като и двамата сме зодия близнаци. В началото даже на два пъти сме вечеряли дружно, единствено че се оказа непостижимо да поддържаме другарство. Същевременно изпитвам голямо почитание и удивление към него. Двамата с Федерер имаха голяма роля в моето израстване на корта и отвън него. Благодарение на тях, се трансфорах в индивида, който съм сега.

Преживените мигове дружно ще ни сплотяват вечно. Изпитвам признателност към събитието, че те двамата са били част от живота ми през цялото това време. Ако би трябвало да бъда почтен, то последните 15 години протекоха по подобен метод, че съм виждал Надал по-често от майка си " - приключи шеговито международният номер едно.

Novak Djokovic says friendship with Rafa Nadal is impossible: “Nadal & I had dinner twice. But even with him friendship is impossible. He’s a part of my life. I’ve seen more of him the last 15 years than I have of my mother. Thanks to him & Federer I grew up & became who I am. ”
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР