Нова Зеландия обяви поетапно отваряне на границите си, стартирайки по

...
Нова Зеландия обяви поетапно отваряне на границите си, стартирайки по
Коментари Харесай

Нова Зеландия започва постепенно да отваря границите

Нова Зеландия разгласи поетапно отваряне на границите си, стартирайки по този метод облекчаването на едни от най-строгите ограничавания в света, написа BBC.

Ваксинираните новозеландски жители, които се намират в Австралия, ще могат да се приберат вкъщи от 27 февруари, а тези, които са в други страни, ще могат да се върнат след 13 март, разгласи министър-председателят Джасинда Ардърн.

Те въпреки всичко ще би трябвало да се самоизолират в продължение на 10 дни, само че наложителната карантинна стратегия ще бъде отстранена.

Промените идват след възходящите рецензии към противоречивата политика на Уелингтън за предотвратяване от ковид. Границите на Нова Зеландия бяха затворени в продължение на съвсем две години поради пандемията.

За този интервал в петмилионната страна са регистрирани 53 смъртни случая и към 17 000 случая на Covid-19 - доста невисок брой спрямо останалата част от света. Но до момента в който политиката на затворени граници е известна н вътрешно равнище, за новозеландците в чужбина тя направи съвсем невероятно завръщането вкъщи.

Трудностите, с които се сблъскват блокираните за граница жители на страната, бяха подчертани тази седмица и от случая на бременна кореспондентка, която съобщи, че е трябвало да се обърне към талибаните, с цел да попита дали може да роди в Афганистан, откакто първичната ѝ молба да се върне в Нова Зеландия е била отхвърлена.
 Премиерът на Нова Зеландия е под карантина
Премиерът на Нова Зеландия е под карантина

Случаите на инфектирани расте
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР