Нова Зеландия изпраща 120 военнослужещи във Великобритания, за да помогнат

...
Нова Зеландия изпраща 120 военнослужещи във Великобритания, за да помогнат
Коментари Харесай

И Нова Зеландия ще обучава украински военни


Нова Зеландия изпраща 120 военнослужещи във Англия, с цел да оказват помощ в образованието на украинци за борба на фронтовата линия, заяви държавното управление на тихоокеанската страна в понеделник, предава Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6626
Разполагането ще даде опция на два екипа за образование на пехотата да срещнат украинския боен личен състав с главните умения, с цел да бъдат ефикасни в боевете, в това число боравене с оръжие, първа помощ в изискванията на бойни дейности, оперативно право и други умения.

Обучението на към 800 украински бойци ще се организира във Англия, а новозеландските военни няма да пътуват до Украйна, се споделя в изказване на държавното управление.

" Бяхме ясни, че явната офанзива против суверенитета на една страна и последващата загуба на почтени животи е неправилна и непоносима. Нашето наказание ще продължи да надвишава думите и да включва сериозна поддръжка ", сподели министър-председателят Джасинда Ардерн на конференция, с цел да разгласи изпращането на новозеландските военни.

Тя акцентира, че войските на Нова Зеландия не са взели участие и няма да вземат участие в бойни дейности в Украйна.

Тридесет новозеландски военни към този момент приключиха разполагането през май, с цел да образоват украински боен личен състав за работа с артилерия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР