Нова яслена група разкриват в Асеновград. Тя ще е разположена

...
Нова яслена група разкриват в Асеновград. Тя ще е разположена
Коментари Харесай

Нова яслена група разкриват в Асеновград

Нова яслена група разкриват в Асеновград. Тя ще е ситуирана в ДГ " Радост " в квартал " Долни Воден " и ще обгръща деца от 10-месечна възраст до 3 година Решението за това взеха единомислещо общинските съветници на града на постоянното си съвещание през този месец, след което локалният парламент излезе в съвсем двумесечна почивка. Те ще заседават още веднъж в последните дни на август.
В община Асеновград има три детски градини и една ясла, в които действат общо седем яслени групи. Според Наредбата за финансиране на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение, оптималният брой на одобряваните деца не би трябвало да надвишава 20. Всяка година в яслените групи в Асеновград обаче се одобряват малчугани над норматива заради дефицит тук-там.
За образователната 2018 г./2019 година, да вземем за пример, в ДГ " Асенова цитадела " яслата са посещавали 37 деца. В ДГ " Бако Динчо " те са били 32, в трите групи на ДГ " Зорница " - общо 86, а в Ясла №1 са работели две ясли с по 28 дребни асеновградчанчета. Въпреки записаните бройки, междинната месечна посещаемост на децата не е надхвърляла 16 - 17 малчугани.
На 28.05.19 година е осъществена инспекция по подаден сигнал за огромен брой деца в яслената група на ДГ " Асенова цитадела ". Контрол е сбъднат от представител на Регионална здравна ревизия (РЗИ)-Пловдив. Той е установил, че в деня на инспекцията, децата са били 29, като е формирано наставление за понижаване на броя им. То е било изпълнено, като малчуганите, навършили 3 година и признати в първа група на детските градини, трябвало да постъпят в тях от 01.06.19 година За да не се получава повече претоварване на яслените групи, от общинската администрация в Асеновград взеха решение да открият нова такава.
В ДГ " Радост " от няколко години една от групите не може да бъде образувана и пространствата са свободни. В същото време, доста родители от " Долни Воден " желаят да запишат децата си, кварталът е огромен и има потребност от яслена група, обосновават предлагането си от градската администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР