Нова вълна от мигранти на гръцко-турската граница по река Еврос

...
Нова вълна от мигранти на гръцко-турската граница по река Еврос
Коментари Харесай

Предвиждат нова голяма бежанска вълна след кризата с коронавируса

 Нова вълна от мигранти на гръцко-турската граница по река Еврос (Марица) чака европейската гранична работа Фронтекс в скоро време, когато Турция вдигне рестриктивните мерки, свързани с ковид. Това написа немският вестник " Велт ", представен от електронното издание на гръцкия " Та неа " и Българска телеграфна агенция.

Прогнозата се съдържа във вътрешен конфиденциален отчет на ситуационния център на Фронтекс, направен на 5 май, т.е. няколко дни след сериозен случай със пукотевица от турска страна против немски чиновници на Фронтекс в региона на Еврос.

В текста на отчета, оповестен от " Велт ", се споделя:

" Турция: Ограниченията поради COVID-19 бяха последователно вдигнати в множеството окръзи, които граничат с Егейско море, само че към момента не са вдигнати в окръзите Чанаккале (на Дарданелите), Истанбул и Измир. Когато бъде възобновена свободата на придвижване в тези региони, можем да чакаме всеобщо напредване на мигранти в посока на гръцко-турската граница ".

В отчета на Фронтекс се споделя още, че са изпратени в допълнение 262 служители на реда от други региони на Гърция към Еврос. Предупреждава се, че " плануваното изпращане на още 400 служители на реда в региона на Еврос, оповестено от гръцките управляващи при започване на 2020 година, е отсрочено поради рецесията с ковид. "

В обявата се напомня всеобщото скупчване на хиляди мигранти на границата с Гърция от турска страна в края на февруари и началото на март. Впоследствие обаче с началото на рецесията с новия ковид Турция беше принудена да изтегли мигрантите назад навътре в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР