Нова вълна от горещ въздух от Африка идва към Балканите.И

...
Нова вълна от горещ въздух от Африка идва към Балканите.И
Коментари Харесай

Нова вълна от горещ въздух от Африка идва към Балканите

Нова вълна от парещ въздух от Африка идва към Балканите.

И през днешния ден у нас температурите в няколко обитаеми места се приближиха до оптималните стойности, регистрирани в предишното.

Прогнозите на синоптиците обаче са за още по-горещи дни до края на седмицата.

Рекорди бяха сложени, както на Балканите, по този начин и в други елементи на Европа.

Пети ден въздухът от Африка се е настанил над България и не разрешава на страната ни да изстине. В Националния институт по метеорология и хидрология наблюдават всеки градус.

„ Сега чакаме температури до 40-42 градуса през идващите дни, тази вълна ще бъде много продължителна ”, сподели Мариана Попова, Национален институт по метеорология и хидрология.

Прогнозите сочат, че петък и събота ще бъдат даже още по-горещи. А по-късно градусите би трябвало да паднат с 2-3. А до тогава плажуването остава един от дребното разновидности за справяне с жегата.

Лекарите поучават – дребните деца и възрастните хора да не рискуват с разноски, до момента в който слънцето е мощно.

Ако за едни спасението е във водата, за други е в бирата. Оказва се, че през предходната година изпитата бира в България е тъкмо 523 млн. литра. А от началото на тази година, съгласно данните от Съюза на пивоварите, 70% от пълнолетните са отваряли бутилка най-малко един път в месеца. Най-запалените потребители се оказват мъжете сред 30 и 48 години, които пият приблизително по 12 бири месечно.

„ Бирата фактически е обичана напитка на българите и най-често употребяваната напитка през лятото след бутилираните води. А нашите данни демонстрират, че всеки час в страната се създават 65 000 литра бира ”, изясни Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България.

Все отново лекарите са безапелационни – ограничете алкохола и наблегнете на чистата вода.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР