Нова вълна на варианта Омикрон на коронавируса се придвижва към

...
Нова вълна на варианта Омикрон на коронавируса се придвижва към
Коментари Харесай

Нова вълна на Омикрон се насочва към Източна Европа

Нова вълна на разновидността Омикрон на ковид се придвижва към Източна Европа, заяви Световната здравна организация (СЗО), като прикани управляващите да засилят имунизацията и други ограничения, съобщи Ройтерс.

През последните две седмици заразяванията с вируса са се нараснали повече от двойно в Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия и Украйна, съобщи районният шеф на СЗО за Европа Ханс Клуге.

" Както се очакваше, Омикрон вълната се движи на изток. Десет източни страни членки към този момент са открили този вид ", означи той.

Изявлението беше направено в миг, когато няколко европейски страни, измежду които Чехия и Полша, загатват за облекчение на ограничаващите ограничения идващия месец, в случай че ежедневният брой случаи продължи да понижава.

СЗО обаче акцентира, че е належащо ограниченията да продължат, в това число бързите проби и носенето на маски . Според организацията над 165 милиона заразявания с ковид са регистрирани до момента в европейския й район, а през последната седмица са регистрирани 25 000 смъртни случая.

Клуге също по този начин разкритикува бавното движение на имунизация в елементи от района и прикани управляващите да изследват локалните аргументи. По думите му по-малко от 40 % от хората на възраст над 60 години в Босна и Херцеговина, България, Киргизстан, Украйна и Узбекистан са със приключен имунизационен курс против Covid-19.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР