Нова твНедоволството е заради плановете ромите от общежитията да бъдат

...
Нова твНедоволството е заради плановете ромите от общежитията да бъдат
Коментари Харесай

Протест в София заради Виетнамските общежития

Нова тв

Недоволството е поради проектите ромите от общежитията да бъдат настанени в контейнери, превърнати в домове



Протест в София поради Виетнамски общежития. Недоволството е поради проектите ромите от общежитията да бъдат настанени в контейнери, превърнати в домове, до поликлиниката във „ Факултета “. 2,4 млн. лева са планувани за преобразуването на транспортни контейнери в общежития, които ще бъдат издигнати на мястото на Виетнамските общежития. Самите общежития пък ще се реалокират на 500 метра в самия кв. „ Факултета ” на мястото на зелено игрище, на което играят децата от квартала. Това е и повода за митинга.

„ Събрали сме се, тъй като не сме съгласни с слагането на фургони на спортното игрище. Искат да реалокират от Виетнамските общежития 30-40 души – фамилии, които са от двама до пет души. Ще им бъде изработен паркинг за колите. Самото място е маломерно и не разрешава това. Оттам откъдето господин кметът желае да ги премести са 400 метра. Той желае да направи в гетото – гето. Ние сме три етноса тук – роми, мюсюлмани, българи. Пораснали сме от деца и се разбираме. Принципно проблемите идват от Виетнамските общежития. Няма къща, която да не е обрана, човек, който да не е ограбен ”, описа участник в митинга.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР