Нова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на града

...
Нова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на града
Коментари Харесай

Графити турове са новата атракция на Пловдив

Нова туристическа атракция в Пловдив. Гостите и жителите на града имат опция да го видят по друг и необикновен метод по време на „ Графити туровете ", които се провеждат. Инициативата за разпространение на стрийт културата е на локални екскурзоводи.

Пловдив

Драматичният спектакъл, Капана, Стария град. Това са единствено част от местата, където има рисунки по фасадите, включени в графити тура. Преди да основат маршрута, екскурзоводите вършат дълги изследвания и за хората, които вършат графитите.
Илия Илиев, екскурзовод: Срещнали сме се с много от тях, говорили сме, напряко сме ги разпитвали какво се случва и на всеки един от графити артистите описваме част от историята, тяхната персонална история, какво ги въодушевява, какво ги кара да основават изкуство.
Все по-често създателите се сплотяват и работят дружно. Голяма част от графитите в града към този момент наподобяват на големи фрески.
Велислав Годжунов, екскурзовод: Това тук е план на 25 индивида. Те са работили много време тука. Разбира се стрийт арт е обвързван с битка за територия. Много е значимо това да е твоето място. Типичният графит първо, че е незаконен и второ най-вероятно ще го направи единствено един човек, с цел да може да покаже какъв брой е огромен.
За момента графити туровете са единствено в неделя и понеделник. Групите потеглят от постройката на общината тъкмо в 14 часа. Но концепцията на уредниците е, в случай че има интерес, те да се организират и в други дни от седмицата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР