Нова технология, основана на ускорител, разработена от лабораторията SLAC и

...
Нова технология, основана на ускорител, разработена от лабораторията SLAC и
Коментари Харесай

Откриха метод, който убива рака за по-малко от секунда!

Нова технология, учредена на ускорител, създадена от лабораторията SLAC и университета в Станфорд има за цел да понижи страничните резултати на раковата лъчева терапия и нейната дълготрайност.

Учените са създали новия способ за лъчелечение на рак, при който облъчването се понижава от няколко минути до по-малко от секунда, написа Zdrave.to.

Революционната технология ще понижи времето за лъчева терапия и ще бъде доста по-ефективна от обичайните способи за лекуване, написа Eurek Alert. 

Вградена в бъдещи компактни медицински устройства, технологията би могла да помогне лъчевата терапия да стане по-достъпна в целия свят.

Сега екипът от специалисти е получил финансиране, с цел да продължи с два плана за създаване на вероятни лекувания за тумори - единият, употребяващ рентгенови излъчване, а другият - протони.

Идеята зад двете е да се унищожат раковите кафези толкоз бързо, че органите и другите тъкани нямат време да се движат по време на използване на лечението. Това понижава вероятността радиацията да повреди хубавичко тъкан към туморите, като направи радиационната терапия по-прецизна.

" Използването на облъчваща доза, продължаваща по-малко от секунда, ще бъде най-хубавият метод да се избегне непрекъснатото придвижване на органи и такъни, с цел да не бъдат наранени те.

Това ще даде доста преимущество, спрямо методите, които използваме през днешния ден ", съобщи Били Лу, доцент по радиационна онкология в Станфордското учебно заведение по медицина.

" Виждали сме при мишки, че когато прилагаме радиационната доза доста по-бързо, резултатът от елиминирането на тумора е по-добър. Ако получените резултати се потвърдят и при хората, това ще бъде гражданска война в региона на лъчелечението.

" Днес милиони пациенти по света получават единствено палиативни грижи, тъй като нямат достъп до лекуване за рак. Надяваме се, че нашата работа ще способства за допустимо най-хубавото лекуване на повече пациенти на повече места ", споделя Лу.

Новият способ убива злокачествените тумори с обезпечени резултати.

Проектът, наименуван PHASER, освен ще понижи времето за терапия, само че също по този начин ще отстрани вероятните странични резултати на лъчелечението.

По-рано английските лекари са почнали да ползват за диагностициране и лекуване на рак на белите дробове неповторима технология за радиочестотна аблация, която преди този момент се употребила за лекуване на аритмии и други сърдечни болести.

Операцията се прави благодарение на гореща игла - благодарение на този инструмент се прави бърза биопсия, резултатите от която се обработват в границите на две седмици.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР