Нова сцена и фолклорни костюми осигуриха в община Стамболийски тези

...
Нова сцена и фолклорни костюми осигуриха в община Стамболийски тези
Коментари Харесай

Нова сцена и фолклорни костюми купиха в Стамболийски

Нова сцена и фолклорни костюми осигуриха в община Стамболийски тези дни.

„ Имаме още два извоювани плана - за закупуване на нова сцена и нови костюми за танцьорите от " Траке " и " Южняче ". Заслугата е на ръководителя на МИГ Стамболийски Стоян Богданов, който осъществя двата плана “, заяви кметът. Сцената и костюмите към този момент са купени, като те са на стойност надлежно 28 314 и 29 303 лв..
 С 50 000 лева ремонтират кухнята на обществения патронаж в Стамболийски С 50 000 лева ремонтират кухнята на обществения патронаж в Стамболийски
С 50 000 лв. се ремонтира кухненският блок на обществения патронаж в Стамболийски, осведоми кметът Георги Мараджиев. Средствата с...



„ Старата сцена сега се преработва. Ще бъде инсталирана в екопарка до Детския център. Ще бъде ниска, с цел да може да се употребява за детски нощни заведения и игри, представления, куклен спектакъл. Срещу сцената ще бъдат подредени дървени маси с пейки за деца и родители. Идеално място за рождени дни и детски празненства навън. Родителите могат гратис да провеждат незабравими пикници и празници за своите деца “, подсказва градоначалникът.



„ Спомням си, че на Празника на града момчетата от „ Траке “ желаеха нова сцена, а с прелестния си танц, който извършиха, съвсем счупиха остарялата. Сега мога да им кажа: „ Хайде, момчета, дочупете я “, тъй като ще имат нова сцена “, разяснява през януари кметът Георги Мараджиев, когато МИГ Стамболийски завоюва плана в съдействие с общината.

 
 Обновяват лятното кино, площада и читалището на Стамболийски Обновяват лятното кино, площада и читалището на Стамболийски
Предстои да бъдат актуализирани лятното кино, площадът, градският парк и читалището на Стамболийски, излиза наяве от финализираната процедура...



 

Сцената е 120 кв.м., модулна и с противоплъзгаща настилка, с цел да се употребява както за танци, по този начин и по време на концертите и другите мероприятия навън, провеждани постоянно в общината. Ще се сглобява и разглобява елементарно и по този начин ще има опция и да се слага на разнообразни места в общината.



Проектът е наименуван „ Популяризиране на локалната еднаквост чрез действия за придобиване на материални активи за ползите на локалната общественост “.
 Кметът на Стамболийски показа нова техника, закупена за потребностите на общината (СНИМКИ) Кметът на Стамболийски показа нова техника, закупена за потребностите на общината (СНИМКИ)
Винаги съм казвал, че жителите на общината би трябвало да знаят къде отива всеки един общински лев и всяка една стотинка. Затова, през днешния ден на...

Другият извоюван план „ Популяризиране на живото културно завещание на територията на община Стамболийски “ е за закупуване на 50 достоверни национални носии от тракийския район за локалните самодейни танцови сформира „ Траке “ и „ Южняче “.



„ Тези носии са за нашите гълъби, както назовавам дамите от „ Траке “, тъй като знак на общината е белият гълъб, а те нееднократно като гълъби са разнасяли славата на нашето самоинициативно изкуство в България и зад граница “, сподели тогава кметът.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР