Нова система за видеонаблюдение в столичната болница Шейново. Почти два

...
Нова система за видеонаблюдение в столичната болница Шейново. Почти два
Коментари Харесай

Монтират 21 нови камери в "Шейново"

Нова система за видеонаблюдение в столичната болница " Шейново ". Почти два месеца след нападението над лекар Албена Гагова на най-критичните точки в лечебното заведение се инсталират камери. Болницата към този момент има и директна телефонна връзка с прокуратурата и полицията.

Всички места, на които има скупчване на пациенти и околните им в " Шейново " са оборудвани с 21 нови камери. Точките на които са сложени са избрани след консултация с специалисти по сигурност, предава Българска национална телевизия.

„ Това са камери, чиито записи се признават за доказателствен материал в съда. Тоест по тях може да се разпознават лица и да се разпознават хора ", разгласи Румен Велев - шеф на II САГБАЛ " Шейново ".
Критичните точки в болничното заведение са оборудвани с паник-бутони. Има и жива защита. На стълбището, където беше нападната лекар Албена Гагова към този момент има камера.

Болницата е отделила 8 хиляди лв. от бюджета си за монтиране на камерите. Те ще се наблюдават на контролни монитори в кабинета на шефа. Той ще може да ги следи и по интернет, през мобилния си телефон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР