Нова система за прием на студенти обяви Варненският свободен университет

...
Нова система за прием на студенти обяви Варненският свободен университет
Коментари Харесай

ВСУ “Черноризец Храбър” ще приема студенти по професионални направления

Нова система за банкет на студенти разгласи Варненският свободен университет “Черноризец Храбър”. За идната образователна година кандидатстването ще става по професионални посоки, а директният вход по специалности ще се резервира единствено за чуждоезиковите стратегии и държавно контролираните специалности като “Право”, “Архитектура” и “Строителство на здания и съоръжения”.

Останалите новоприети студенти ще се образоват на две равнища. Първото ще е базово и ще включва съществени дисциплини за съответното направление. След това студентите ще изберат съответна компетентност за профилиращо образование.

За образователната 2018/2019 направленията са “Психология”, “Политически науки”, “Администрация и управление”, “Икономика”, “Информатика и компютърни науки”, “Изобразително изкуство”, “Музикално и танцово изкуство”, “Национална сигурност”.

“Този тип образование обезпечава преимущество на нашите ученици да се ориентират. Първите 2 година са въвеждащи и дават общата теоретическа подготовка, от която всеки младеж се нуждае, с цел да направи верния избор на съответна специалност”, изясни проф. Валери Стоянов, зам.-ректор на ВСУ по образователната активност.

Направени в университета изследвания сочат потребността от чиновници с интегриран профил, което се реализира точно посредством банкет по професионални посоки.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР