Нова рубрика в предаването 120 минути се включва в борбата

...
Нова рубрика в предаването 120 минути се включва в борбата
Коментари Харесай

Разпространяват ли се опасни комари като биологични оръжия от секретни лаборатории у нас – отговорите още днес в ефира на bTV

Нова графа в предаването " 120 минути " се включва в битката против все по-разрастващата се дезинформация в онлайн пространството, медиите и обществото. Автор на поредицата „ Провери обстоятелствата “ е проверяващият публицист на bTV Росен Цветков.

В първия епизод, който ще бъде излъчен още през днешния ден, Росен Цветков потегля по следите на внушения, че у нас се популяризират рискови комари, създадени в секретни лаборатории у нас. Разработват ли се биологични оръжия в България и по света и какво стои зад тези изказвания - пред камерата на bTV приказват потвърдени специалисти в областта на науката и сигурността.

Гледайте " 120 минути " на 10 септември, тъкмо в 16.30 часа

В поредицата „ Провери обстоятелствата “ екипът на „ 120 минути “ ще употребява изявленията с специалисти, сигнали на фенове, документи, статистически данни, видео списък на bTV, регистри и разнообразни софтуерни принадлежности, с цел да изследва въпросните изказвания и да удостоверява или отхвърля тяхната меродавност. Ще бъдат проверявани също фотоси и клипове, споделяни в онлайн пространството, за които има подозрения, че са подправени. „ Провери обстоятелствата “ ще се концентрира върху тематики като сигурността и войната в Украйна, пропагандата и внушенията, които засягат директно България; опазването на здравето и подвеждаща информация, която визира здравето ни; политиката и изказванията на български политически фигури – изключително в интервали на рецесии и избори; изявления, свързани с парите, инфлацията, бъдещето на България в Еврозоната; истории от света и опровержение на подправени вести и изказвания на задгранични персони, които засягат директно страната ни. В рубриката ще забележим материали и от другите проверяващи публицисти в „ 120 минути “ - Стоян Георгиев и Марин Николов.

Екипът на предаването се обръща с апел към феновете в случай че попадат на съмнителни изказвания, видеоклипове, фотоси и изявления от обществените мрежи, да ги изпращат на е-mail адрес [email protected].

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР