Нова публикация на в. Труд относно работата на лидера на

...
Нова публикация на в. Труд относно работата на лидера на
Коментари Харесай

Войната между Кунева и в. Труд продължава

Нова обява на в. " Труд " по отношение на работата на водача на Движение България на жителите (ДБГ) Меглена Кунева ще бъде включена в доказателствата по делото за клюка, което Кунева води против вестника, оповестяват от пресофиса на ДБГ.
От известно време насам в. " Труд " разгласява материали, отдадени на положението на Медицинския университет в София (МУС), където преди известно време избухна скандал. Сега вестникът непосредствено слага под подозрение работата на Кунева във връзка с висшето обучение и твърди, че водачът на ДБГ е " унищожила " изнесеното образование на Медицинския университет в София, тъй като не го разрешила, а вместо това направила одит, с който " разкрила " ощетяване на университета от изнесеното образование.
" Не министърът стопира МУС да има филиали в чужбина. Истината постанова да се каже, че такова решение за откриване на филиали на българско висше учебно заведение в чужбина се взима от Народното събрание, когато става въпрос за контролирани специалности като медицината и от Министерски съвет, когато специалностите не са контролирани. Одитът на МУС е открил, че образованието в чужбина се реализира в нарушаване на българския закон. Нито в МОН, нито в Министерски съвет е постъпвало искане от страна на МУС, в което да бъде изразено желанието за откриване на звена за образование в чужбина, нито е имало план, които да бъде оценен от Националната организация за оценяване и акредитация, главно условие в закона ", отвръща Кунева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР