Нова проверка ще бъде направена в местността Алепу край Созопол

...
Нова проверка ще бъде направена в местността Алепу край Созопол
Коментари Харесай

Проверяват строи ли се курортен комплекс в местността "Алепу"

Нова инспекция ще бъде направена в местността Алепу край Созопол след сигналите за строителство през почивните дни. Строителният надзор ревизира на място дали се прави единствено брегоукрепване или продължава и строителството на ваканционен комплекс.
Багери на плажа в Алепу - укрепват брега или строят комплекс На повърхност от 20 дка е планувано построяването на два нови ваканционни комплекса
През 2015-а Петър Янков се включва в митинг, предизвикан от затварянето на остарелия път сред Созопол и Приморско. Причината – притеснява се, че едно от последните диви места по Черноморието ще бъде застроено.

Снимка: btvnovinite.bg

" Беше заложен съответен въпрос на кмета Рейзи: „ Ще се строи ли тук? “ И той беше безусловно безапелационен: „ Няма да се строи! “… Не се усещаме излъгани, само че се усещаме омерзени от това, че безусловно в очите на хората представител на страната постъпва по този метод “, показва доктор Петър Янков, биолог и еколог.
Проверяват строителството в местността " Алепу " край Созопол Целта е да се откри дали се прави брегоукрепване или се строи курортен комплекс
Разследване на bTV тогава сподели, че през 2005 година община Созопол се включва в сдружение „ Алепу вилидж “, като апортира в капитала на компанията 29 декара „ изоставени ниви “ на брега на морето.

Земите са оценени на 1 200 000 лв., или по 42 лв. квадратния метър.

Снимка: btvnovinite.bg

Три години по-късно кметът на община Созопол Панайот Рейзи предлага общината да продаде присъединяване си в сдружението на останалите акционери. Земята е оценена на малко над 2 милиона лв., което прави по 75 лв. на квадратен метър.

Сменено е предназначението от ниви на урбанизирана територия. Продаден е и 7 декара общински път.

Снимка: btvnovinite.bg

През януари инспекция на строителния надзор откри, че по едно и също време с подсилване на свлачището е почнало и строителство на курортно населено място.

Йордан Гергов – началник на обекта, изясни че свлачището не може да се укрепи, в случай че няма здрава строителна структура.

Снимка: bTV

Според биолога Петър Янков, това не е свлачище и навръх това място са местообитанията на елементарния пчелояд и на речния дъждосвирец.

След сигнала, че се строи през почивните дни, служащите бяха пуснати в отмора. Рано сутринта и последният камион напусна обекта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР