Нова програма за подкрепа на елитния юношески и младежки спорт

...
Нова програма за подкрепа на елитния юношески и младежки спорт
Коментари Харесай

Нова програма ще подкрепя елитния юношески и младежки спорт

Нова стратегия за поддръжка на елитния младежки и юношески спорт ще подкрепя спортистите на възраст сред 18 и 23 години . Този интервал е основен, с цел да може положителните резултати, които тогава младите ни очаквания реализират, да бъдат продължени в елитния спорт .

Темата бе разисквана сред министър-председателя акад. Николай Денков , българския баскетболист Александър Везенков и министъра на младежта и спорта Димитър Илиев .

Александър Везенков съобщи подготвеност да взе участие в подготвяната национална акция на Министерството на младежта и спорта за поощряване на всеобщия спорт . В нея ще бъдат привлечени част от огромните български спортисти. Една от нейните цели е децата да бъдат откъснати от електронните устройства .

Тримата дискутираха и спортната инфраструктура в София и в държавните спортни учебни заведения към Министерството на младежта и спорта. Стана ясно, че средства за ремонт и рационализация ще могат да бъдат обезпечавани посредством нови целеви стратегии.

Министър-председателят връчи на Везенков почетен плакет за необикновен принос към българския спорт, а баскетболистът му подари своята фланелка с номер 41 , с която до неотдавна се състезаваше за първенеца на Гърция „ Олимпиакос “. От министър Илиев Александър Везенков получи българско знаме , което при успехите в Съединени американски щати гордо да развява на игрището на „ Сакраменто кингс “.

Александър Везенков е вторият българин след Георги Глушков , който ще играе в NBA. Най-добрият български състезател за 2022 година подписа тригодишен контракт със „ Сакраменто кингс “. През миналия сезон Везенков стана първенец на Гърция с „ Олимпиакос “, доближи до край в Евролигата и стана най-полезен състезател и топ изпълнител в шампионата. Българинът се показа чудесно и с националната фланелка на Европейското състезание през 2022 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР