Нова практическа база с 6 ателиета към Националната гимназия за

...
Нова практическа база с 6 ателиета към Националната гимназия за
Коментари Харесай

Гимназията за сценични и екранни изкуства с нова практическа база

Нова практическа база с 6 ателиета към Националната гимназия за театрални и екранни изкуства – Пловдив бе открита през днешния ден на гала с прерязване на лента.

В базата ще практикуват специалностите „ Декор “, „ Художествено осветяване “ и „ Бутафория “. Помещенията бяха предоставени на учебното заведение по предложение на кмета Здравко Димитров и с решение на общинския съвет в града. Те се намират на втория етаж на постройката, в непосредствена непосредственост до детската площадка в Цар Симеоновата градина.

„ Пожелавам ви да ползвате базата на драго сърце и да имаме мотив да се събираме тук, с цел да честваме вашите триумфи. Ще се веселя след време да ме срещне някое дете и да ми каже, че е учило тук “. С тези думи кметът приветства учениците и преподавателите на гимназията и подари на учебното заведение икона на Света Богородица, която да ги закриля.

Директорът Николай Томов благодари за съдействието на градоначалника и разясни, че посредством и на бързите дейности на общината ремонтът не е надвишил 50 000 лв.. Средствата са от личния бюджет на учебното заведение. В момента там се образоват 239 възпитаници.

За откриването бе отслужен молебен за здраве. На церемонията участваха ръководителят на Общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков, заместник-кметът по просвета, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов

По мотив Международния ден на детето – 1 юни учениците от гимназията, дружно със свои връстници от НУМТИ „ Добрин Петков “, бяха подготвили и детски празник. Малчуганите от детската площадка ги очакваше театър, изобразяване върху глинени фигурки и театрален грим на обичан баснословен воин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР